Jocul didactic matematic in invatamantul prescolar si primar

Trimisa la data: 2013-04-20 Materia: Matematica Pagini: 110 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: clara_popa1
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Jocul didactic matematic in invatamantul prescolar si primar
Unele concepte recunoscute ca fundamentale pentru matematica de astazi ca de exemplu : multime, relatie s. a., sunt implicate, sub o forma vaga, in cunostinte comune ale copiilor. In mod progresiv, aceste prime cunostinte se constituie in notiuni, care conserva pentru o lunga perioada de timp caracterul intuitiv al situatiilor, care le - au generat. De aceea, prin activitatile din cadrul gradinitei si claselor primare, copiii trebuie sa fie indrumati in actiunile pe care le desfasoara cu obiecte concrete, sa fie initiati in recunoasterea si intelegerea regulilor de combinare a diferitelor jocuri logice.

Prin aceste exercitii copiii fac primii pasi spre o gandire rationala.A© Jocul didactic matematic in invatamantul prescolar si invatamantul primar A>> este o lucrare cu caracter metodic, in care se gasesc atat notiunile teoretice referitoare la conceptul de joc, de joc didactic, la notiunea de joc didactic matematic, cat si aplicabilitatea acestora in practica, in lucrul direct cu copiii, in activitatile cu continut matematic din gradinita si scoala.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Jocul didactic matematic in invatamantul prescolar si primar

Cuprins

Introducere............3

Capitolul I. Particularitatile psiho-fiziologice ale varstei prescolare si scolare mici...........11
1.1 Caracterizarea fizica si psihica a copiilor de varsta prescolara ...............11
1.2 Caracterizarea fizica si psihica a copiilor de varsta scolara mica
(7 -10ani) ........16

Capitolul II. Jocul didactic.......22
2.1 Conceptul de joc.........22
2.2 Jocul didactic...........30
2.2.1 Jocul didactic in activitatile instructive - educative
din gradinita............33
2.2.2 Jocul didactic in desfasurarea orelor din clasele I - IV.......35
2.3 Organizarea si desfasurarea jocului didactic ...........39

Capitolul III. Jocul didactic matematic..........44
3.1 Considerente generale ..........44
3.2 Jocul didactic in activitatile matematice din gradinita de copii...........46
3.3 Jocul didactic in lectiile de matematica din clasele I - IV .....65

Concluzii ...........75

Anexe..........83

Bibliografie..............109
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Jocul didactic matematic in invatamantul prescolar si primar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.