Kinetoterapia in recuperarea herniei de disc

Trimisa la data: 2013-06-28
Materia: Medicina
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: lex_md
Lucrare de licenta despre Kinetoterapia in recuperarea herniei de disc
Hernia de disc reprezinta o afectiune de natura neurologica ce se caracterizeaza prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul maduvei spinarii si coloanei vertebrale, ceea ce clinic se traduce prin aparitia unor dureri de spate foarte intense in zona respectiva. Aceasta afectiune apare in momentul in care nucleul pulpos herniaza printr-o zona slabita a inelului fibros al discului intervertebral.

In urma procesului natural de imbatranire sau din cauza unui traumatism, discul aluneca din pozitia lui obisnuita, se deformeaza si se poate rupe, lasand substanta gelatinoasa din interiorul lui sa iasa in afara si sa atinga terminatiile nervoase. Compresia terminatiilor nervoase vertebrale se manifesta prin dureri cu caracter puternic si iradieri in diferite segmente, corespunzatoare nivelului herniei. In cazul herniei de disc lombare, durerea se transmite pe calea nervului sciatic, ale carui radacini vertebrale pornesc din nervii vertebrali lombari si plexul sacrat. Aceasta durere se transmite pe filetele nervoase ale acestui nerv, pacientii acuzand dureri si pareze ale membrelor inferioare, uni sau bilateral, in functie de localizarea si extinderea herniei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Kinetoterapia in recuperarea herniei de disc

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I - Descrierea anatomica si patologica........4
I.1. Anatomia functionala a coloanei vertebrale .........4
I.2. Hernia de disc...........8

Capitolul II - Metode kinetoterapeutice in hernia de disc........23
II.1. Metode balneofizioterapeutice........23

Capitolul III - Exercitii aplicate in hernia de disc........34
III.1. Programul Williams..........34
III.2. Musculatura flexoare.........36
III.3. Musculatura extensoare........38
III.4. Flexia si extensia..........39
III.5. Flexorii laterali ai coloanei - miscarea de lateroflexie.....40
III.6. Rotatorii coloanei - miscarea de rotatie......41

Capitolul IV - Studiul pacientilor cu hernie de disc operata......43
IV.1. Selectia cazurilor..........43
IV.2. Parametri si metodele de cercetare utilizate.........44
IV.3. Distributia pacientilor pe sexe..........45
IV.4. Distributia pacientilor dupa mediul de provenienta........46
IV.5. Distributia pacientilor pe categorii de varsta.....47
IV.6. Distributia pacientilor dupa localizarea herniei de disc........48
IV.7. Evaluarea pacientilor.....49

Concluzii..........51

Bibliografie.......53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Kinetoterapia in recuperarea herniei de disc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.