Kinetoterapie programe de tratament

Trimisa la data: 2007-04-20
Materia: Medicina
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_F
Lucrare de licenta despre Kinetoterapie programe de tratament
Din studiul facut pe cele sapte cazuri cu Epifiziata Scheuermann ce s-a desfasurat pe parcursul anului 2003, din luna aprilie pana in luna decembrie, control corespunzator, prin masuratori rahimetrice si radiologice s-a putut constata urmatoarele:

- tratamentul cifozelor nu trebuie inteles separat ci intr-un context mult mai larg decat cel al corectarii stricte a curburii dorsale intrucat apare insotita de abateri de la normal a umerilor, omoplatilor, toracelui si a altor zone.

De aceea programele de exercitii au avut drepr scop corectarea cifozei, dar au fost incluse si elemente corective pentru deficientele asociate.
Nu este mai putin adevarat ca cifoza avand o valoare primara, corectarea acesteia va antrena si corectarea deficientelor asociate a caror existenta este secundara, depende de cifoza.

Corectarea concomitenta si a deficientelor asociate s-a soldat cu o influenta favorabila, de accelerare a recuperarii curburii cifotice.
Dat fiind varsta la care au foat prezentate cazurile, perioada pubertara si a adolescentei, rezultatul tratamentului kinetoterapeutic a fost benefic atunci cand s-a aplicat precoce, odata cu aparitia algiilor sau a dezalinierilo vertebrale.

In cazul in care deformarile corpurilor vertebrale au fost accentuate, evolutia pacientilor a evidentiat o stagnare a bolii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Kinetoterapie programe de tratament

Lucrare de licenta despre Kinetoterapie programe de tratament
CAPITOLUL I - Introducere...........4
I.1. Importanta kinetoterapiei in recuperarea functionala a tulburarilor de statica vertebrala determinata de epifizita Scheuermann.....4
I.2. Motivarea alegerii temei....................5
I.3. Ipotezele experimentului (lucrarii).........6
I.4. Scopul si obiectivele lucrarii..............6

CAPITOLUL II - Bazele teoretice ale lucrarii...................8
II.1. Aspecte anatomofunctionale ale coloanei vertebrale.......8
1.1. Anatomia coloanei vertebrale..............................8
1.2. Biomecanica coloanei vertebrale...........................18
II.2. Epifizita vertebrala. maladia Scheuermann................23
II.3. Examinare si diagnostic..................................26

CAPITOLUL III - Elemente constitutive ale cercetarii...........33
III.1. Organizarea cercetarii..................................33
1.1. Locul de desfasurare si conditiile de baza materiala......33
1.2. Esantionul de subiecti, durata si etapele experimentului.....34
III.2. Metodologia de lucru....................................37

CAPITOLUL IV - Continutul programelor de tratament prin kinetoterapie. prezentarea rezultatelor si comentarea lor...........38
IV.1. Continutul programelor de tratament kinetoterapeutic prin mijloacele kinetoterapiei...........38
IV.2. Interpretarea rezultatelor obtinute in urma aplicarii tratamentului kinetoterapeutic......56
2.1. Fise de tratament si analiza cazurilor...........56
2.2. Interpretarea rezultatelor...........81

CAPITOLUL V - Concluzii..............84

CAPITOLUL VI - Bibliografie..........86

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Kinetoterapie programe de tratament". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.