La production et l'exploitation du texte a l'ecrit

Trimisa la data: 2008-11-11
Materia: Limba Engleza
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_G
Lucrare de licenta despre La production et l'exploitation du texte a l'ecrit
La production ecrite est le plus delicat probleme rencontre dans l'apprentisage d'une langue etrangere. Apprendre a ecrire represente tout d'abord le fait d'apprendre le systeme de la langue, c'est-a-dire de savoir representer a l'ecrit des idees a l'aide des mots et des phrases.

Mais la competence de communication ecrite se confond aussi avec la competence de communiquer veritablement, en se referant tout autant au code linguistique qu'aux regles sociales et culturelles qui regissent l'echange langagier. Dans l'histoire de l'apprentissage il y a des courants distincts, chacun etant regit par un type specifique d'approche de la communication ecrite.

Pendant longtemps, dans la pedagogie de type traditionnel, l'ecrit etait confondu avec la langue meme, de sorte qu'il representait la norme exclussive de l'apprentissage. Etant le seul mode d'expression admis, l'idee d'une langue plurielle etait exclue, ce qui proscrit les registres de langue et les usages specifiques.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre La production et l'exploitation du texte a l'ecrit

Lucrare de licenta despre La production et l'exploitation du texte a l'ecrit
Cuprins

Introduction.....................1
La production et l'exploitation du texte a l'ecrit..................3

I.1. Production de text...................3
I.1.1. Bref historique des types d'apprentissage....................3
I.1.2. Les conditions de production du texte........................5
I.1.3. La production ecrite et les types de textes.................10
I.2. Transformation de text..............28
I.2.1. La dimension pragmatique du texte...........................28
I.2.2. Transformation de texte sans modification des enonces.......31
I.2.3. Transformation de texte avec modification des enonces.......36

II. Techniques de l'expresion ecrite...............................45
II.1. Les manuelles traditionnels...................45
II.2. Les manuelles communicatifs...................50
II.3. La litterature didactique:le francais dans le monde..........59

Conclusion.........................66

Bibliographie......................67

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "La production et l'exploitation du texte a l'ecrit". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.