Leadershipul si psihologia organizationala

Trimisa la data: 2010-04-14
Materia: Sociologie
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Raluca_Fl
Lucrare de licenta despre Leadershipul si psihologia organizationala
Tipul intuitiv extravertit traieste mai ales prin intuitie, pentru el importanta fiind sfera posibilului. Acestui tip ii displace cu totul orice este familiar, sigur sau bine stabilit. Pentru ca nu respecta religia, legea sau datina, pare un aventurier fara nici un fel de moralitate, dar aceasta este doar o parere. Pentru el, a nu profita de "sansa" este echivalent cu afi fricos, sau prost. Dezavantajul sau este ca el seamana , dar niciodata nu culege, isi risipeste viata in posibilitati, in timp ce altii se bucura de ceea ce au; ii este imposibil sa duca un lucru pana la capat.Relatiilew personale sunt foarte slabe.
Intuitivul extravertit este preocupat de ceea ce numim lumea realitatii, in timp ce intuitivul introvertit este preocupat de inconstientul colectiv, de tot ceea ce este straniu si neobisnuit pentru extravertit.

Intuitivul introvertit este uneori visator, mistic si vizionar, capricios, fantast si artist.In comunitatile primitive, intuitivii aveau valoare si impuneau respect, dar, cu exceptia misticilor din comunitatile religioase, nu prea este loc pentru ei astazi.In general, sunt inofensivi si ciudati, dar, daca sunt apucati de viziunea lor interna, devin posedati de o forta ce ii influenteaza in bine, sau in rau si care este foarte contagioasa.Intuitivul se multumeste cu preceptia.Daca este un artist creator, se limiteaza la fasonarea perceptiei. In arta sa se impletesc semnificativul si banalul, gratiosul si grotescul.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Leadershipul si psihologia organizationala

Lucrare de licenta despre Leadershipul si psihologia organizationala
Cuprins

Introducere................................................3

Capitolul I. Conceptul de personalitate............................4
1.Caracterul..........................................8
2.Tipuri psihologice..........................................11
3.Creativitatea.........................................17
4.Aptitudinea - ca latura instrumental operationala a personalitatii -.......................................................24

Capitolul II. Lider si leadership...................................30
1.Activitatea de conducere......................................30
2.Stilul de conducere.........................................31
3.Caracteristicle psihosociale ale liderului......................33
4.Relatia dintre leadership si personalitate din perspectiva psihologiei organizationale.......................................36

Capitolul III. Microcercetare..................................39
1. Obiective teoretice si aplicative:...............................43
2. Ipoteze de cercetare ale studiului realizat:.......................44
3. Lotul de subiecti:.......................................45
4. Testele aplicate (instrumente de cercetare):......................45
5. Analiza datelor si interpretarea rezultatelor.....................46

Concluzii........................................................50

Bibliografie.......................................................53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Leadershipul si psihologia organizationala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.