Leasingul financiar si operational din punct de vedere juridic si contabil

Trimisa la data: 2010-10-10
Materia: Drept
Pagini: 118
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_G
Lucrare de licenta despre Leasingul financiar si operational din punct de vedere juridic si contabil
O operatiune de leasing este considerata leasing operational, daca nu transfera, in mare masura, toate riscurile si avantajele aferente titlului de proprietate.Intrucat tranzactia dintre locator si locatar se bazeaza pe un contract de leasing comun ambelor parti, este necesara utilizarea unor definitii consecvente. Aplicarea acestor definitii in circumstante diferite celor doua parti poate determina, uneori, ca acelasi leasing sa fie clasificat in diferit de locator si, respectiv, de locatar.

Clasificarea unei operatiuni de leasing ca leasing financiar sau operational depinde mai curand de fondul tranzactiei decit de forma contractului. Exemple de situatii in care o operatiune de leasing este clasificata in mod normal, ca leasing financiar sunt:leasingul transfera locatarului titlul de proprietate asupra bunului pana la sfarsitul duratei contractului de leasing;locatarul are optiunea de a cumpara bunul la un pret estimat a fi suficient de mic fata de valoarea justa la data la care optiunea devine exercitabila, astfel incat, la inceputul contractului de leasing, exista in mod rezonabil certitudinea ca optiunea va fi exercitata;

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Leasingul financiar si operational din punct de vedere juridic si contabil

Lucrare de licenta despre Leasingul financiar si operational din punct de vedere juridic si contabil
Cuprins

Capitolul I Reglementarile legale romanesti privind operatiunile de leasing si societatile de leasing...........3

Capitolul II Contractul de leasing...........14

Capitolul III Standarde internationale de contabilitate.........23

Capitolul IV Istoricul leasingului.................33

Capitolul V Formele leasingului................42

Capitolul VI Contabilitatea operatiunilor economice privind leasingul.............52

Capitolul VII Prezentarea societatii comerciale sc industrializarea laptelui Harghita SA..............80

Capitolul VIII Analiza societatii pe baza de bilant............88

Capitolul IX Achizitionarea imobilizarilor corporale a societatii in sistem de leasing financiar si inregistrarea operatiunilor contabile referitoare...............94

Capitolul X Program informatic...............105

Capitolul XI Concluzii si propuneri............115

Bibliografie...............116

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Leasingul financiar si operational din punct de vedere juridic si contabil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.