Lectia de recapitulare si sitematizarea cunostintelor

Trimisa la data: 2010-04-06
Materia: Sociologie
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_U
Lucrare de licenta despre Lectia de recapitulare si sitematizarea cunostintelor
Particularitatile de mediu ale Marii Negre concretizate prin existenta unei stratificari a apei: stratul biotic (pana la 180 m) cu salinitate mai redusa si stratul abiotic (sub adancimea de 180 m) unde apar apele cu hidrogen sulfurat, lipsind oxigenul, iar salinitatea ridicata 18-19% pana la 22%. La acestea se adauga fluctuatii climatice ale aerului; pana la 50 m adancime prezenta valurilor, structura tarmului, toate influenteaza compozitia floristica si modul ei de repartitie. In zona litorala, cea mai bogata in vegetatie, Grigore Antipa a stabilit urmatoarele subzone, dupa conditiile ecologice specifice:

- subzona prelitorala (intre tarm si adancime de 10 m). Aici apar adevarate campuri de alge verzi care se fixeaza pe stanci, pe bancuri de argila si nisip, sau intinse pajisti de iarba de mare.subzona litorala propriu-zisa (pana la adancimi de 70 m) constituie in special domeniul algelor brune, deintre care o mare raspandire o are asociatia Cystoseira ce inainteaza pana la 25 m. Spre adancimile mai mari unde valurile nu se mai resimt si fundul malos este luat de resturi cochilifere sau de moluste vii, se dezvolta algele rosii.subzona sublitorala (adancimi de 70-80 m), unde influenta luminii, temperaturii atmosferice si agitatiei apei devin nule, este foarte saraca in flora si doar foarte rar gasim o alga Cladophora.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Lectia de recapitulare si sitematizarea cunostintelor

Lucrare de licenta despre Lectia de recapitulare si sitematizarea cunostintelor
Cuprins

Capitolul I. Introducere......................................4
I.1. Importanta locului si sarcinile predarii eografiei si stiintelor in invatamantul primar...............................................4
I.2. Motivarea alegerii temei......................................5
I.3. Obiectivelel lucrarii......................................6

Capitolul II. Caracterizarea generala a vegetatiei din Roamania.......................................6
II.1. Scurt istoric despre cunoasterea si cerctarea vegetatiei in Romania.................................................6
II.2 Dezvoltarea istorica si formarea actualelor asociatii vegetale............................................7
II.3 Factorii care influenteaza dezvoltarea vegetatiei................9

Capitolul III. Acutalele asociatii vegetale..........................10
III.1 Vegetatia de munte.............................................10
III.2 Vegetatia Ddealurilor si podisurilor..........................15
III.3 Vegetatia campiilor..........................................17

Capitolul IV. Tipuri zonale.........................................19
IV.1. Vegetatia saraturilor.......................................19
IV.2. Vegetatia nisipurilor........................................19
IV.3. Vegetatia de lunca........................................20

Capitolul V. Vegetatia acvatica..................................21

Capitolul VI. Forma de organizare - Cadrul de desfasurare al procesului de invatamant.............................................28

Capitolul VII. Forme de organizare a procesului de invatamant..............................................29

Capitolul VIII. Lectia de recapitulare si sistematizare................................................34

Capitolul IX. Concluzii.............................................63

Bibliografie..................................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Lectia de recapitulare si sitematizarea cunostintelor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.