Legislatia europeana si aplicararea ei

Trimisa la data: 2009-06-23
Materia: Administratie Publica
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Violeta_Va
Lucrare de licenta despre Legislatia europeana si aplicararea ei
Crearea Uniunii Europene prin Tratatul de la Maastricht a insemnat un pas inainte spre unificarea politica a Europei. Ratificarea Tratatului a intampinat o serie de obstacole: doua referendumuri populare in Danemarca, actiune in instanta in Germania pentru obtinerea aprobarii Parlamentului care-l declarase, initial, neconstitutional. Toate acestea au dus la intrarea in vigoare a Tratatului la 1 noiembrie 1993, desi el fusese semnat la 7 februarie 1992.

Tratatul a fost gandit de la inceput ca "o noua etapa in procesul crearii unei uniuni mai puternice intre popoarele Europei". Tratatul a pus bazele pentru dezvoltarea unei politici externe si de securitate comune, a stabilit cooperarea in domeniul justitiei si afacerilor interne si a elaborat un calendar in trei etape pentru introducerea monedei unice.
Tratatul aduce noi modificari si completari celor trei tratate incheiate anterior pe linia reformei inceputa de Actul Unic Vest-European. Odata cu introducerea acestor modificari, CEE se va numi Comunitatea Europeana, iar dupa punerea in aplicare a acestui tratat, acestea se vor numi Uniunea Europeana.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Legislatia europeana si aplicararea ei

Lucrare de licenta despre Legislatia europeana si aplicararea ei
Cuprins

Capitolul I. Delimitari conceptuale.................................3
1.Conceptul de Europa.........................................3
2.Cine este Europa?........................................4

Capitolul II. Uniunea Europeana si dreptul comunitar..............................................6
1.Unificarea politica, bazele dreptului comunitar.....................6
2.Extinderea uniunii..........................................11
3.Izvoarele dreptului comunitar si relatia drept comunitar- drept national............................................11
4.Categoriile izvoarelor dreptului comunitar emise de Institutiile comunitare............................................16

Capitolul III. Politica si legislatie europeana.........................21
1.Institutiile europene si procesul legislativ........................21
2. Procesul de decizie.........................................66
3. Procedura co -deciziei.........................................67

Concluzii.................................................68

Bibliografie..................................................70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Legislatia europeana si aplicararea ei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.