Legitatea si normativitatea instruirii in cadrul strategiilor

Trimisa la data: 2009-01-07
Materia: Economie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nistor_T
Lucrare de licenta despre Legitatea si normativitatea instruirii in cadrul strategiilor
Expunerea cu oponent vizeaza o forma dramatizata a expunerii presupunand participarea unui al doilea cadru didactic sau a unui student in calitate de oponent, care, prin intermediul unui simt critic bine dezvoltat, poate interveni in desfasurarea expunerii cu intrebari, observatii, etc, dinamizand si inviorand cursul acestei. Rolul motivator al acestor interpelari transforma prelegerea intr-o metoda mai activa si mai stimulativa pentru restul auditoriului. Sporeste implicit participarea intelectuala a auditoriului.

2. Expunerea dezbatere poate fi rezultanta unei combinatii lesnicioase in plan academic a dezbaterii cu prelegerea, rezultand un hibrid metodologic, cu sporita eficienta atat in plan psihologic cat si la nivel de continut. In structura acesteia si in derularea sa, prelegerea dezbatere debuteaza cu o scurta expunere facuta de catre profesor, cand acesta expune tezele principale ale unui continut stiintific si creeaza astfel un fundament pentru dezbaterile viitoare. Aceasta "punere in tema" este favorabila pentru situatiile de instruire in care parcurgerea prealabila a unei bibliografii nu mai face necesara expunerea integrala a continutului, ci mai ales rezumarea lui si stimularea participarii, prin particularitatile structurale ale prelegerii, la dezbateri.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Legitatea si normativitatea instruirii in cadrul strategiilor

Cuprins

Capitolul I. Strategii de instruire.................................3
1.1. Definire si caracterizare..................................3
1.2. Tipologia strategiilor de instruire............................8
1.3. Construirea strategiilor de instruire..........................9
1.4. Structura strategiilor de insturire.........................12
1.5. Perspective moderne in abordarea strategiilor de instruire...........................................66
1.6. Proiectarea strategiilor de isntruire..........................77

Capitolul II. Legitate si normativitate in instruire................................................79
2.1. Principiile didactice in fata "prezentului instructional."......................................79
2.2. Principiul insusirii constiente si active a cunostintelor..................................79
2.3. Principiul accesibilitatii.............................80
2.4. Principiul insusirii temeinice a cunostintelor....................81
2.5. Principiul legarii teoriei cu practica..........................81
2.6. Principiul conexiunii inverse...........................82
2.7. Principiul sistematizarii si continuitatii........................83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Legitatea si normativitatea instruirii in cadrul strategiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.