Legitimarea sanctiunilor juridice

Trimisa la data: 2010-11-01
Materia: Drept
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentina_L
Lucrare de licenta despre Legitimarea sanctiunilor juridice
Autorii care au studiat de-a lungul timpului fenomenul de violenta au aratat ca pentru a se intelege acest fenomen trebuie sa pornim de la intelegerea fenomenului de agresivitate si de comportament agresiv. Dictionarul Walman descrie ca acceptiuni ale agresivitatii cinci sensuri: tendinta de a arata ostilitate prin manifestari agresive, tendinta de a depasi opozitiile intalnite , tendinta de autoafirmare prin promovarea propriilor interese, hiperenergia in atitudini si reactii, ca si tendinta de dominare in cadrul grupului social si respectiv comunitar.

Etimologic vorbind, cuvantul "agresivitate" provine din latinescul "agressio"( a ataca ), reprezentind o stare a sistemului psihofiziologic, prin care o persoana raspunde printr-un ansamblu de conduite ostile in plan constient, inconstient si fantasmatic, cu scopul distrugerii, degradarii, constrangerii, umilirii sau negarii unei fiinte sau lucru investite cu semnificatie, pe care agresorul le simte ca atare si reprezinta pentru el o provocare. Formele sub care apare aceasta stare umana prin excelenta dar nu in exclusivitate, s-au diversificat o data cu dezvoltarea societatii si s-au nuantat in consonanta cu complexitatea sufletului omului contemporan.Ceea ce este clar exprimat la aceasta data este faptul ca agresivitatea este o insusire incontestabila a fiintei umane, ba mai mult, a fiintelor vii pe toata scara de evolutie ,datorita existentei mecanismului de excitabilitate al sistemului nervos central (S.N.C.).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Legitimarea sanctiunilor juridice

Lucrare de licenta despre Legitimarea sanctiunilor juridice
Cuprins

Capitolul I. Raspundere si responsabilitate............3

Capitolul II. Violenta- prezenta permanenta in societate........24

Capitolul III. Legitimarea sanctiunilor juridice......48

Capitolu IV.(In loc de ) Concluzii: Pledoarie pentru responsabilitate....64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Legitimarea sanctiunilor juridice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.