Leziunile meningeale si osoase in traumatismele cranio-cerebrale

Trimisa la data: 2010-09-21
Materia: Medicina
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_V
Lucrare de licenta despre Leziunile meningeale si osoase in traumatismele cranio-cerebrale
Fata anterioara participa la formarea peretelui superior al cavitatii nazale. Prezinta o creasta mediana si verticala numita creasta sfenoidului ce se articuleaza cu lama perpendiculara a etmoidului. La unirea crestei sfenoidale de pe aceasta fata, cu creasta sfenoidala inferioara, se gaseste ciocul sfenoidal (rostrum sphenoidale). Ciocul sfenoidal se articuleaza, de asemenea, cu santul vomerului. De o parte si de alta a crestei sfenoidului se observa orificiile sinusurilor sfenoidului, precum si prelungirile celor doua cornete ale sfenoidului care pornesc de pe fata inferioara a corpului.

Fata posterioara se sudeaza cu portiunea bazilara a occipitalului.
Fetele laterale sunt mascate in cea mai mare parte de aripile mari care se desprind de la acest nivel. Deasupra aripilor mari se gaseste cate un sant carotidian in forma de S culcat. Santul carotidian adaposteste sinusul cu acelasi nume. Aripile mici sunt doua lame triunghiulare. Ele prezinta: o fata superioara (endocraniana), plana; o fata inferioara (orbitala) care ia parte la formarea peretelui superior al orbitei si delimiteaza cu aripile mari fisura orbitala superioara; o margine anterioara, dintata, ce se articuleaza cu osul frontal; o margine posterioara, concava si taioasa, ce delimiteaza fosa craniana anterioara de fosa craniana mijlocie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Leziunile meningeale si osoase in traumatismele cranio-cerebrale

Cuprins

Capitolul I. "Anatomia oaselor capului".......................3

Capitolul II. "Arhitectura scheletului craniului"..........................................28

Capitolul III. "Dezvoltarea craniului".................................31

Capitolul IV. "Notiuni de anatomie a meningelui"..........................................39

Capitolul V. "Sinusurile durei mater..............................46

Capitolul VI. "Fiziopatologia traumatismelor cranio-cerebrale"................................57

Capitolul VII. "Metode imagistice de investigare in fracturile craniene"....................................53

Capitolul VIII. "Studiu comparativ anatomo-imagistic al structurilor osoase craniene..............................................60

Capitolul IX. "Descrierea principalelor leziuni traumatice ale craniului si meningelui (studiu de caz)...............................66

Concluzii..................................................75

Bbibliografie.................................................79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Leziunile meningeale si osoase in traumatismele cranio-cerebrale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.