Leziunile nervoase in traumatismele cranio cerebrale - studiu de caz

Trimisa la data: 2008-06-30
Materia: Medicina
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_A
Lucrare de licenta despre Leziunile nervoase in traumatismele cranio cerebrale - studiu de caz
Comotia cerebrala
Reprezinta doar o entitate clinica, manifestata printr-o scurta pierdere de cunostinta si neavand substrat anatomic lezional. Fenomenul se datoreaza unei depolarizari brutale a neuronilor sistemului veticulat activator ascendent, cu caracter tranzitoriu si total reversibil, deci fara repercursiuni ulterioare.

Contuzia cerebrala
De data aceasta este o entitate anatomo-clinica ce se manifesta clinic printr-o alterare a starii de cunostinta, care poate merge pana la coma, de durata si intensitate variate, insotita de semne neurologice de focar mai mult sau mai putin ample, rezultatul unei leziuni cerebrale.

Diagnosticul clinic si de laborator se bazeaza pe urmatoarele date:
Contuzie cerebrala minora: pierdere de cunostinta de cateva minute; la revenirea starii de cunostinta bolnavul acuza cefalee, examenul obiectiv releva redoarea cefei, iar punctia lombara un LCR sangvinolent. Bolnavul este echilibrat hidro-electrolitic si poate avea HTA tranzitorie reactiva.

Contuzie cerebrala medie: pierderea de cunostinta dureaza pana la 10-12 ore, iar la revenire bolnavul prezinta tulburari de cunostinta de grade diferite, dezorientare temporo-spatiala si nici semne neurologice de focar; are de asemenea redoarea cefei, LCR sangvinolent, este echilibrat hidro-electrolitic si poate prezenta HTA tranzitorie reactiva.

Contuzie cerebrala grava: se datoreaza unor leziuni intinse emisferice, de nuclei cerebrali sau trunchi cerebral; bolnavul este comatos (grad I-V), LCR-ul este sangvinolent. In general, bolnavul este echilibrat hidro-electrolitic, cu exceptia leziunilor bulbare cand poate aparea hipotensiunea arteriala si dezechilibrul metabolic

Exploatarea paraclinica neinvaziva reprezentata de CT este indicata in toate cazurile. Metoda poate vizualiza gradul de edem cerebral asociat sau coexistenta unui revarsat subarahnoidian nedetectat clinic. Contuzia apare ca o hiperdensitate punctiforma , in banda sau giriforma, localizata pe convexitatea superioara a lobilor frontali sau occipitali (cel mai frecvent).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Leziunile nervoase in traumatismele cranio cerebrale - studiu de caz

Lucrare de licenta despre Leziunile nervoase in traumatismele cranio cerebrale - studiu de caz
Introducere..........2
CAPITOLUL I - DEZVOLTAREA SISTEMULUI NERVOS CENTRAL........3

CAPITOLUL II - NOTIUNI DE STRUCTURA SI ANATOMIE DESCRIPTIVA A SCOARTEI CEREBRALE......7

CAPITOLUL III - VASCULARIZATIA SNC.........16

CAPITOLUL IV - ARIILE NEOCORTEXULUI SI IMPLICATIA PATOLOGICA A LEZIUNILOR ACESTORA.......22

CAPITOLUL V - FIZIOPATOLOGIA TRAUMATISMELOR CRANIO-CEREBRALE......26

CAPITOLUL VI - METODE IMAGISTICE DE STUDIU ALE STRUCTURILOR NERVOASE INTRACRANIENE..........33

Capitolul VII - STUDIU COMPARATIV ANATOMO-IMAGISTIC AL STRUCTURILOR NERVOASE INTRACRANIENE............44

CAPITOLUL VIII - PRINCIPALELE LEZIUNI TRAUMATICE ALE
SUBSTANTEI NERVOASE......52

STUDIU DE CAZ.....59

Concluzii.........63

Bibliografie.......73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Leziunile nervoase in traumatismele cranio cerebrale - studiu de caz". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.