Leziunile preneoplazice prostatice

Trimisa la data: 2010-02-08
Materia: Medicina
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rodica_O
Lucrare de licenta despre Leziunile preneoplazice prostatice
Proliferarea acinilor mici este gasita in unitatea lobulara ductal-acinara si este reprezentat, mai mult sau mai putin, de un agregat circumscris, rotund-ovalar din glande strans impachetate, in care densitatea glandelor este mai mare decat cea observata in nodulii epiteliali-stromali din HBP. Tipic, se observa o asociere a unor structuri de tip canalicular, adesea plasate central, iar aglomerarea microacinara devine progresiv mai mare catre periferie. Glandele sunt de obicei variabile ca dimensiune si forma si sunt marginite de celule epiteliale secretorii, columnare sau cuboidale, care prezinta frecvent o citoplasma clara. Nucleolii pot fi identificati in aceste celule, dar de obicei nu sunt evidenti. Un strat de celule bazale este de obicei decelabil, dar poate fi discontinuu sau dificil de recunoscut.

Proliferarile intraglandulare : PIN ( displazia intraductala):
A doua categorie de leziuni prosatice problematice atipice includ pe cele prezentand o proliferare anormala de celule epiteliale, atipice citologic in interiorul unitatii glandulare duct-acin. Dintre cele doua leziuni putativ premaligne prostatice, aceasta este cea mai bine definita si acceptata. Acest proces poate fi individualizat de cativa ani de catre cercetatorii din intreaga lume. Astfel, studiile lui KASTENDIECK si HELPAP, publicate in 1980 au dus la reinoirea interesului pentru posibila lor natura premaligna, mai ales in ultimii zece ani.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Leziunile preneoplazice prostatice

Lucrare de licenta despre Leziunile preneoplazice prostatice
Cuprins

Capitolul I. Anatomia prostatei .............................3
1.1 Vascularizatia si inervatia...............................5

Capitolul II. Modalitati de investigatie in diagnosticul cancerului de prostata........................6
Investigatii clinice.....................................6
Ivestigatii paraclinice .........................................7
Factori de risc in cancerul prostatei.............................10
Leziuni proliferative intragandulare.................................25
Leziuni pseudocarcinomatoase........................................27
Hiperplazia benigna de prostata...............................31

Contribuatia personala.........................40
1. Cazuri clinice ....................................41
2. Statistica si interpretarea datelor in carcinomul prostatic.......47
3. Concluzii................................59

Bibliografie .........................60

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Leziunile preneoplazice prostatice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.