Libera circulatie a serviciilor - O noua provocare pentru Uniunea Europeana

Trimisa la data: 2014-08-03
Materia: Economie
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: airmid
Lucrare de licenta despre Libera circulatie a serviciilor - O noua provocare pentru Uniunea Europeana
Tema este de actualitate si incerc sa evidentiez mecanismele, tipologia si importanta libertatii de circulatie a serviciilor, respectiv legislatia comunitara. Respectul este reciproc intre tarile membre si se aplica in caz contrar masuri pentru eliminarea incorectitudinii si tensiunii care pot aparea intre ele. Asigurarea libertatii si a drepturilor au condus la semnarea unui act comun pentru constituirea unei singure piete, aparitia unei monede unice de schimb, eliminarea barierelor fiscale si vamale, o egalizare a sanselor tarilor existente cat si pentru cele care doresc sa intre in acest grup creat in urma cu 20 de ani.

Liberalizarea in general semnifica nerestrictionare ce conduce la respect si evolutie sociala. Lucrarea este complexa, detaliata pe trei capitole si sase subcapitole care oglindesc tematica pentru o percepere mai buna asupra continutului ales cat si scopului urmarit .Cele trei capitole si subcapitole sunt prezentate in felul urmator:
Continutul lucrarii este conceput si elaborat astfel incat sa evidentieze si cele trei moduri de miscare a serviciilor peste frontiera prin deplasarea prestatorului si beneficiarilor serviciilor peste granita. Diferenta dintre libertatea de stabilire si cea de furnizare a serviciilor consta, in esenta, in diferenta de tratament national aplicata celor doua libertati: libertatea de stabilire are in vedere stabilirea permanenta in statul membru gazda si respectarea legislatiei nationale a acestuia in timp ce libertatea de furnizare a serviciilor are in vedere miscarea serviciilor peste frontiera statului membru gazda.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Libera circulatie a serviciilor - O noua provocare pentru Uniunea Europeana

Cuprins

Introducere.....................................3

Capitolul I. Scurt istoric al Uniunii Europene.................5
1.1 Institutii si alte organisme ale Uniunii Europene..............6
1.2 Domeniile de activitate ale Uniunii Europene.................9
1.3 Cele patru libertati de circulatie din cadrul Uniunii Europene............................9

Capitolul II. Libera circulatie a serviciilor......................11
2.1 Clasificarea serviciilor..............................14
2.2 Raporturile dintre libertatea de stabilire si libera circulatie a serviciilor......................................16
2.3 Beneficiarii liberei circulatii a serviciilor..................19
2.4 Structura si dinamica serviciilor in Uniunea Europeana in perioada 1980-2009....................................19

Capitolul III. Legislatia in domeniul serviciilor...................41
3.1 Accesul la profesiile reglementate.......................42
3.2 Bariere in calea liberei circulatii a serviciilor....................43
3.3 Impactul acquis-ului Uniunii Europene in Romania privind serviciile........................................44

Concluzii......................................48

Bibliografie......................................52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Libera circulatie a serviciilor - O noua provocare pentru Uniunea Europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.