Liberalizarea financiara si dilemele politicii monetare

Trimisa la data: 2010-04-12
Materia: Finante-Banci
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gina_S
Lucrare de licenta despre Liberalizarea financiara si dilemele politicii monetare
Originalitatea anilor '80 rezida in integrarea financiara mondiala care permite capitalurilor sa aiba un grad ridicat de mobilitate intre toate pietele financiare din lume, liberalizarea financiara presupunand crearea unei piete libere a capitalurilor care sa functioneze la nivel planetar. Fiind strans legata de procesul liberalizarii schimburilor de bunuri si servicii, liberalizarea a fost si este mai "brutala" si mai importanta in domeniul financiar.

Liberalizarea financiara nu este un fenomen contemporan. De decenii intregi, tarile si firmele occidentale isi desfasoara activitatea intr-o economie libera. Astfel, este dificila identificarea inceputurilor liberalizarii financiare, pe care se sprijina liberalizarea economiei. Este suficient sa amintim rolul bancherilor italieni in Europa Renasterii, importanta avuta in secolul XIX de capitalurile engleze si franceze in lume, in special in imperiile coloniale si in Rusia, precum si influenta miscarilor de capitaluri americane in urma crizei din 1929.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Liberalizarea financiara si dilemele politicii monetare

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I.Liberalizarea pietei financiare-consideratii teoretice.....4

Capitolul II.Aspecte privind efectele liberalizarii financiare.......7

Capitolul III.Liberalizarea financiara si importanta politicii monetare............12

Capitolul IV.Implementarea politicii monetare si mecanismul de
transmisie asupra economiei.........18

Capitolul V. "Trilema" politicii monetare.......28

Capitolul VI.Studiu de caz. Liberalizarea financiara si politica monetara in Romania in perioada1991-2007..........30

Concluzii.........45

Anexe...........47

Bibliografie..........60

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Liberalizarea financiara si dilemele politicii monetare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.