Lichidarea societatilor comerciale

Trimisa la data: 2010-11-24
Materia: Comert
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorin_Fr
Lucrare de licenta despre Lichidarea societatilor comerciale
Pentru a proteja pe asociati legea permite revenirea asupra hotararii privind dizolvarea societatii.Hotararea privind revenirea asupra dizolvarii societatii trebuie luata in conditiile de cvorum si majoritate cerute de lege pentru adunarea extraordinara. Revenirea este permisa atata timp cat nu s-a facut nici o repartitie de activ intre asociati.
Noua hotarare se va mentine in registrul comertului dupa care oficiul registrului comertului o va trimite Monitorului Oficial, spre publicare.
Impotriva acestei hotarari onrie persoana interesata poate face opozitie in conditiile articolului 62 din Legea numarul 31/1990.

In cazul societatilor in nume colectiv, in comandita simpla cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, in conditiile cerute pentru modificarea actului constitutiv, odata cu dizolvarea si modul de lichidare a societatii Legea cere insa ca asociatii sa fie de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii si sa asigure stingerea pasivului sau regularizarea lui cu consimtamantul creditorilor.
Societatea comerciala poate fi dizolvata si prin hotararea tribunalului.
Potrivit legii, oricare asociat poate cere tribunalului, pentru motive temeinice, dizolvarea societatii. Legea prezumtiei drept motive temeinice neantelegerile grave dintre asociatii care impiedica functionarea societatii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Lichidarea societatilor comerciale

Lucrare de licenta despre Lichidarea societatilor comerciale
Cuprins

Capitolul I. Notiuni generale privind constituirea si functionarea societatilor comerciale....................................3
Sectiunea I: Aspecte introductive..........................3
Sectiunea A II - A: Constituirea societatilor comerciale............6 Sectiunea A III - A: Functionarea societatilor comerciale.............10

Capitolul II. Reguli generale de lichidare a societatilor comerciale...............................15
Sectiunea I: Aspecte intrductive privind lichidarea societatilor comerciale.......................................15
Sectiunea A II - A: Etapele lichidarii societatilor comerciale.............................27
Sectiunea A III - A: Rolul instantei de judecata in cursul lichidarii societatilor comerciale............................53

Capitolul III. Reguli specifice de lichidare a coscietatilor comerciale............................................56
Sectiunea I: Lichidarea societatilor comerciale in nume colectiv, in comandita simpla sau cu raspundere limitata....................56
Sectiunea A II- A: Lichidarea societatilor pe actiuni si in comandita pe actiuni...................................57

Capitolul IV. Concluzii privind lichidarea societatilor comerciale si elemente de practica judiciara................................60
Sectiunea I: Principalele concluzii privind lichidarea scocietatilor comerciale................................................60
Sectiunea A II- A: Aspecte de practica judiciara...................63

Bibliografie............................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Lichidarea societatilor comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.