Lichiditatea Internationala

Trimisa la data: 2009-03-16
Materia: Finante-Banci
Pagini: 52
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: criscertesuna
Lucrare de licenta despre Lichiditatea Internationala
Inca de la crearea sa la Bretton Woods, Sistemul Monetar International a presupus existenta unei lichiditati globale asigurate de rezervele monetare internationale ale statelor si de resursele financiare mari ale FMI, prin care poate fi sprijinit temporar statul membru care are dificultati de balanta.

Dar functionarea reala, practica, a sistemului a dovedit ca problema lichiditatilor monetare nationale si globale este mult mai complexa decat s-a crezut.Lichiditatea internationala are acceptiuni diferite in relatiile economice internationale, in sens restrans , lichiditatea internationala reflecta capacitatea de finantare a deficitului balantei de plati externe pe seama disponibilitatilor in valuta si a altor active pe care le detine autoritatea monetara (banca centrala) a unei tari, fiind cunoscuta si sub denumirea de lichiditate „neconditionata”.

In sfera lichiditatii internationale „neconditionate” se cuprind: rezervele valutare existente la banca centrala, rezerva aur, creditele acordate de organismele financiar-bancare internationale si facilitatile temporare de credit pe baza de reciprocitate dintre bancile centrale.

In sens larg , lichiditatea internationala este posibilitatea tarii (sau unui grup de tari) de a asigura achitarea oportuna a obligatiilor ei externe prin mijloace acceptabile pentru creditor, fiind numita si „lichiditate conditionata”. In aceasta acceptiune , in sfera lichiditatii internationale se incadreaza: rezervele valutare detinute de banca centrala, aurul, facilitatile de credit si resursele in valuta ale bancilor si persoanelor juridice si fizice particulare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Lichiditatea Internationala

Lucrare de licenta despre Lichiditatea Internationala
Cuprins

I.Structura si rolul lichiditatii internationale..............................1

II.Factorii care influenteaza lichiditatea internationala si caile de sporire a activelor de rezerva...........................8

2.1. Modelul ofertei de creare a lichiditatii internationale................12
2.2. Modelul cererii de creare a lichiditatii internationale.................13

III.Analiza lichiditatii internationale si evolutia acesteia.....................................16

IV.Analiza lichiditatii internationale la nivelul Romaniei...................19

4.1. Structura rezervelor internationale ale Romaniei.........................19
4.2. Evolutia rezervelor valutare ale Romaniei in perioada 2002-mai2008.......20

Concluzii.....................................................................49

Bibliografie..................................................................51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Lichiditatea Internationala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Asa mai da... Lucrezi 49 de pag din care 29 teorie... si 20 concluzii. Mai sa fie asta a fost lucrarea ta? Ce facultate a stiut sa aprecieze efortul tau?

    Andreea | 2010-11-30 14:14:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.