Limbajul senzorial in vanzari

Trimisa la data: 2016-06-06 Materia: Marketing Pagini: 64 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: georry20
Raporteaza o eroare
Inainte de toate, as dori sa subliniez motivatia alegerii acestei teme de studiu: mereu mi-am dorit sa stiu cum poti face o persoana sa cumpere ceva ce vinzi si poate aceasta nu are nevoie. Secretul consta in a afla sistemul de reprezentare preferat, pentru a putea calibra cat se poate de bine cu celalalt.

Am structurat lucrarea in doua parti principale, teoretice si o parte practica: cercetarea descriptiva. In prima parte, am incercat sa evidentiez aspectele importante ale limbajului nonverbal, aratand importanta comunicarii nonverbale in viata cotidiana. Am facut referire la mesajele transmise de corpul uman in diferite situatii, deoarece am certitudinea ca acesti factori nonverbali sunt mult mai pregnanti in comunicare decat suntem constienti. Studiile arata ca doar 20% din ceea ce comunicam unii cu ceilalti se transmite pe cale verbala, iar restul informatiilor in proportie de 80% se transmite nonverbal.

Cea de-a doua parte a lucrarii prezinta studii de caz anterioare, pentru a putea explica lipsa documentatiei stiintifice, deoarece marii oameni ai programarii neuro-lingvistice prefera sa scrie articole pe propriile site-uri sau bloguri, sau pe paginile universitatilor pe care le au in subordine, decat sa scrie in revistele academice. Aceste studii contureaza cat se poate de detaliat aceste motive.
Partea a treia este reprezentata de cercetarea propriu-zisa. Scopul acestei cercetari este de a analiza perceptia senzoriala preferata a potentialilor cumparatori de apartamente situate in ansamblurile rezidenitiale construite nou. Canalele senzoriale analizate au fost vizual, auditiv si kinestezic. In cel kinestezic, au fost incluse si canelele olfactiv si gustativ.

Studiul a fost realizat prin intermediul Internetului, cu ajutorul site-urilor web de pe care au fost luate descrierile ansamblurilor rezidentiale. Au fost alese cele mai importante cincisprezece agentii imobilire din orasul Iasi, pe criteriul proiectelor rezidentiale.
Pentru a realiza aceasta cercetare am folosit analiza descriptiva si am interpretat fiecare descriere din punct de vedere vizual, auditiv si kinestezic.

La finele studiului, am realizat ca sunt agentii imobiliare care realizeaza descrieri pentru toate tipurile de canale senzoriale, dar sunt si care se axeaza mai mult pe vizual. Cateva dintre textele descriptive erau adresate doar persoanelor orientate spre vizual, cei auditivi sau kinestezici nefiind luati in considerare.

In cele din urma, a fost atasat un text al autorului Anthony Robbins, in care se realizeaza o descriere a aceleiasi case din punctul de vedere a unei persoane vizuale, kinestezice si auditive. Prin intermediul acestei descrieri, am dorit sa demonstrez cum ar trebui sa arate un text descriptiv adevarat care sa poata calibra fiecare persoana in parte, cu canalul senzorial preferat, deoarece sunt oameni care raspund diferit la aceste descrieri.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Limbajul senzorial in vanzari

CUPRINS


LUCRARE DE LICENTA 1

LIMBAJUL SENZORIAL IN VANZARI 2

Dotarile apartamentelor 52

Anexe..............................................................................................45
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Limbajul senzorial in vanzari". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.