Lipsirea de libertate in mod ilegal

Trimisa la data: 2009-11-18
Materia: Drept
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ion_B
Lucare de licenta despre Lipsirea de libertate in mod ilegal
In art. 1 al celui mai important document al drepturilor omului, este consacrata libertatea persoanei inca de la nastere, sintagma "toate fiintele umane se nasc libere" urmarind sa stabileasca o realitate obiectiva, aceea a libertatii oricarui individ, independenta de situatia parintilor din care acesta s-a nascut, locului unde s-a nascut, timpului sau orice alt criteriu care ar putea duce la vreun fel de discriminare. Asadar libertatea nu se castiga, nu se mosteneste, nu se dobandeste in timp, ea pur si simplu exista pentru oricine.

Odata cu faptul nasterii persoana este libera, libertatea nefiind un drept supus vreunei modalitati(conditie sau termen) sau prescriptiei. De asemenea, acest drept este consacrat tuturor persoanelor, odata cu aceasta reglementare disparand orice forma de discriminare in acest sens.
Art. 3 al aceluiasi document consacra dreptul oricarei persoane la viata, la libertatea si la securitatea sa. De remarcat in primul rand faptul ca se repeta acest drept la libertate, aceasta pentru a da importanta sporita si apoi ordinea consacrarii celor mai importante drepturi ale persoanei: dreptul la viata, dreptul la libertate, dreptul la securitate . Asadar libertatea constituie o valoare fundamentala, urmand celei mai inalte-viata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Lipsirea de libertate in mod ilegal

Lucare de licenta despre Lipsirea de libertate in mod ilegal
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal.................................3
Sectiunea 1 Libertatea definita ca o notiune a domeniului social................................3
Sectiunea 2 Referinte istorice si de drept comparat...................17

Capitolul II. Continutul juridic al infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal....................................32
Sectiunea 1 Concept si caracterizare..............................32
Sectiunea 2 Conditii preexistente ale infractiunii..................35
Sectiunea 3 Continutul constitutiv al infractiunii...................39

Capitolul III. Modalitati ale infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal........................................52
Sectiunea 1 Modalitati normative................................52
Sectiunea 2 Modalitati agravate.......................................53
Sectiunea 3 Modalitati faptice................................57

Bibliografie.....................................70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Lipsirea de libertate in mod ilegal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.