Litiaza biliara la bolnavii cu hapatopatii cronice

Trimisa la data: 2009-10-04
Materia: Medicina
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_R
Lucrare de licenta despre Litiaza biliara la bolnavii cu hapatopatii cronice
Lucrarea de fata are la baza un studiu retrospectiv realizat pe un grup de 100 bolnavi, internati in Sectia de Gastroenterologie a Spitalului "Dr. I. Cantacuzino", in perioada iunie 1996-sepembrie 1998, si avand diagnosticul de litiaza biliara. Pentru a evalua corect importanta factorilor de risc si manifestarile clinice particulare care se intalnesc la pacientii care asociaza litiaza biliara cu boala hepatica cronica (ciroza hepatica sau hepatita cronica), am impartit cei 100 pacienti in doua loturi, pe care apoi le-am comparat intre ele:
Lotul A: este format din 67 pacienti (48 femei si 19 barbati) cu litiaza biliara;

Lotul B: este format din 33 pacienti (13 femei si 20 barbati) care asociaza litiaza biliara cu o boala hepatica cronica (8 au ciroza hepatica, 25 au hepatita cronica) Toate informatiile necesare au fost culese din foile de observatie ale pacientilor. Toti cei 100 pacienti au fost investigati clinic si paraclinic. Examenul clinic, complex, a fost alcatuit din anamneza si examen fizic. Anamneza a urmarit stabilirea antecedentelor heredocolaterale si a antecedentelor personale patologice relevante pentru subiectul lucrarii, si, de asemenea, a urmarit prezenta / absenta colicilor biliare si/sau a fenomenelor de insotire, a febrei / frisonului, a icterului in antecedentele pacientei/pacientului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Litiaza biliara la bolnavii cu hapatopatii cronice

Cuprins

Partea generala
Capitolul I. Introducere.....................................4

Capitolul II. Definitie. Epidemiologie............................5

Capitolul III. Tipurile de calculi biliari..........................6

Capitolul IV. Factori de risc....................................7

Capitolul V. Aspecte nromale si patologice ale secretiei si excretiei biliare.............................................9

Capitolul VI. Patogenia litiazei biliare..........................12

Capitolul VII. Forme clinice speciale de manifestare a litiazei biliare.............................................15

Capitolul VIII. Investigatii paraclinice si biologice utilizate in diagnosticul litiazei biliare....................................18

Capitolul IX. Complicatiile litiazei biliare..........................26

Capitolul X. Aspecte evolutive..................................29

Partea speciala
Capitolul I. Materiale si metode de studiu..........................30

Capitolul II. Rezultate si discutii................................32

Capitolul III. Concluzii....................................61

Bibliografie.................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Litiaza biliara la bolnavii cu hapatopatii cronice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.