Lobby-ul in Uniunea Europeana

Trimisa la data: 2009-03-14
Materia: REI
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorina_T
Lucrare de licenta despre Lobby-ul in Uniunea Europeana
Parlamentul este asistat de un Secretar General, ce se gaseste in fruntea Secretariatului General. Pe langa personalul secretariatului functioneaza si asistentii deputatilor, precum si functionarii care tin de grupurile politice. Un statut aparte il au intergrupurile. Acestea sunt grupuri de parlamentari create nu dupa principiul nationalitatii sau al orientarii politice, ci dupa cel al domeniului de interes comun. Unele intergrupuri sunt alcatuite doar din deputati europeni, dar altele au in componenta si diversi reprezentanti ai grupurilor de interese.

Potrivit lui Bouwen (2003, p. 8) relatia apropiata dintre deputati si grupurile de interese este doar unul din motivele pentru care Biroul PE a devenit sceptic in a recunoaste oficial intergrupurile. O recunoastere oficiala ar insemna ca Parlamentul sa fie gata sa ofere suport logistic, cum ar fi salile de intalnire sau facilitatile de traducere. Proliferarea in numar mare a intergrupurilor in ultimii ani a facut clar faptul ca PE nu poate oferi astfel de facilitati tuturor potentialelor intergrupuri. Desi nu fac parte oficial din structura PE, intergrupurile merita mentionate deoarece sunt o alta forma de organizare a eurodeputatilor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Lobby-ul in Uniunea Europeana

Lucrare de licenta despre Lobby-ul in Uniunea Europeana
Cuprins

Rezumat....................................4

Introducere........................................5

Capitolul I. Procesul decizional in Uniunea Europeana................13
1.1 Institutiile Uniunii Europene: structura, functii legislative si executive.....................................................15
1.2 Tipuri de acte legislative ale Uniunii Europene...................................................34
1.3 Tipuri de proceduri legislative ale Uniunii Europene.......................................................35

Capitolul II. Accesul la procesul decizional al Uniunii Europene.................................................43
2.1 Logica de acces la institutiile UE............................44
2.2 Logica de selectare a punctelor de acces...................................................46
2.3 Prezentarea punctelor de acces..................................47

Capitolul III. Reglementarea relatiei institutiilor Uniunii Europene cu reprezentantii grupurilor de interese...........................55
3.1 Fixarea limitelor transparentei actului de guvernare................................58
3.2 Masuri de reglementare a interactiunilor cu reprezentantii grupurilor de interese..........................................60

Capitolul IV. Strategii de transformare a accesului in influenta..................................................74
4.1 Succesul in lobby ..................................75
4.2 "Regulile de aur" ale lobbyului eficient.........................76

Incheiere.......................................86

Bibliografie.......................................89

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Lobby-ul in Uniunea Europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.