Lobby in Uniunea Europeana - cadrul institutional, metode de acces si tehnici de influenta

Trimisa la data: 2010-07-19
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liviu_C
Lucrare de licenta despre Lobby in Uniunea Europeana - cadrul institutional, metode de acces si tehnici de influenta
Raspunsul la aceasta intrebare a dus la identificarea a cinci etape. Cunoasterea sistemului in care actionezi si pe care vrei sa-l influentezi reprezinta prima etapa. Astfel, primul capitol se ocupa cu prezentarea structurii institutionale a UE, precum si cu descrierea procesului legislativ si a celui executiv, accentul fiind pus pe acele informatii utile activitatii de lobby. Capitolul doi prezinta urmatoarele doua etape: cunoasterea logicii de acces si a punctelor de acces in sistem sunt informatii de baza pentru un lobby eficient.

Al treilea capitol analizeaza reglementarea activitatii de lobby in UE, ceea ce noi am numit regulile de acces. In acest caz, am ajuns la concluzia ca reglementarea s-a facut prin doua tipuri de masuri. Pe de o parte, prin masuri care privesc fixarea limitelor transparentei actului de guvernare iar, pe de alta parte, prin stabilirea unor instrumente de reglementare. In capitolul patru am redat o serie de strategii prin care accesul la institutii se poate transforma in influenta. Per ansamblu, lucrarea de fata foloseste paradigma utilitarista. Astfel, explicam interactiunea dintre institutii si lobbysti pe baza unei teorii a schimbului de resurse, schimb de pe urma caruia fiecare parte isi atinge obiectivele.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Lobby in Uniunea Europeana - cadrul institutional, metode de acces si tehnici de influenta

Cuprins

Rezumat................................................3

Introducere..............................................5

Capitolul I. Procesul decizional in Uniunea Europeana........................................13
1.1 Institutiile Uniunii Europene: structura, functii legislative si executive................................................16
1.2 Tipuri de acte legislative ale Uniunii Europene.........................................35
1.3 Tipuri de proceduri legislative ale Uniunii Europene.................................36

Capitolul II. Accesul la procesul decizional al Uniunii Europene.................................................45
2.1 Logica de acces la institutiile UE................................................46
2.2 Logica de selectare a punctelor de acces...............................................48
2.3 Prezentarea punctelor de acces.................................49

Capitolul III. Reglementarea relatiei institutiilor Uniunii Europene cu reprezentantii grupurilor de interese...............................58
3.1 Fixarea limitelor transparentei actului de guvernare................................60
3.2 Masuri de reglementare a interactiunilor cu reprezentantii grupurilor de interese...............................................62

Capitolul IV. Strategii de transformare a accesului in influenta................................................77
4.1 Succesul in lobby..............................................78
4.2 "Regulile de aur" ale lobbyului eficient.....................................79

Incheiere...............................................89

Bibliografie.............................................92

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Lobby in Uniunea Europeana - cadrul institutional, metode de acces si tehnici de influenta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.