Lobby in Uniunea Europeana

Trimisa la data: 2010-07-29 Materia: REI Pagini: 96 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Ana_D
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Lobby in Uniunea Europeana
Plecand de la intrebarea: Care sunt pasii esentiali pe care un lobbyst trebuie sa-i faca pentru a avea succes in demersul sau? , structura lucrarii poate fi rezumata astfel: Primul pas il reprezinta cunoasterea sistemului si intelegerea mediului in care trebuie sa actioneze. De aceea, primul capitol al lucrarii prezinta structura, organizarea si procesul legislativ si executiv din cadrul institutiilor Uniunii Europene. Aceasta analiza pune accentul pe acele structuri si proceduri care prezinta interes pentru un lobbyst.

Al doilea pas presupune cunoasterea si respectarea logicii de acces in sistem. In acest caz am optat pentru teoria lui Bouwen privind schimbul informatii/acces. Al treilea pas il reprezinta identificarea punctelor de acces in sistemul institutional. Folosind teoria "venue shopping", explicam de ce functionarii cu pozitii medii in institutii reprezinta tintele predilecte ale grupurilor de interese. Urmatorul pas logic presupune cunoasterea regulilor de acces, prin care ne referim la reglementarea lobbyului in UE. Aceste norme sunt analizate in capitolul trei si reprezinta cea mai importanta contributie a noastra la acest domeniu de cercetare, prin faptul ca sunt analizate ultimele evolutii privind reglementarea activitatii de lobby de catre Comisia Europeana.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Lobby in Uniunea Europeana

Cuprins

Rezumat..................................................3

Introducere...............................................4

Capitolul I. Procesul decizional in Uniunea Europeana....................................13
1.1 Institutiile Uniunii Europene: structura, functii legislative si executive......................................15
1.2 Tipuri de acte legislative ale Uniunii Europene........................................34
1.3 Tipuri de proceduri legislative ale Uniunii Europene.................................36

Capitolul II. Accesul la procesul decizional al Uniunii Europene.................................................44
2.1 Logica de acces la institutiile UE............................................45
2.2 Logica de selectare a punctelor de acces........................................47
2.3 Prezentarea punctelor de acces...................................48

Capitolul III. Reglementarea relatiei institutiilor Uniunii Europene cu reprezentantii grupurilor de interese................................57
3.1 Fixarea limitelor transparentei actului de guvernare.................................59
3.2 Masuri de reglementare a interactiunilor cu reprezentantii grupurilor de interese...........................................62

Capitolul IV. Strategii de transformare a accesului in influenta....................................77
4.1 Succesul in lobby...................................78
4.2 "Regulile de aur" ale lobbyului eficient.......................79

Incheiere..............................................89

Bibliografie............................................92
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Lobby in Uniunea Europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.