Locul si rolul impozitelor indirecte in cadrul sistemului fiscal din Romania

Trimisa la data: 2010-07-07 Materia: Administratie Publica Pagini: 48 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Ileana_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Locul si rolul impozitelor indirecte in cadrul sistemului fiscal din Romania
Baza de impozitare pentru un import de bunuri este constituita din valoarea in vama a bunurilor,stabilita conform legislatiei vamale in vigoare,la care se adauga taxele vamale,comisionul vamal,accizele si alte taxe, exclusiv taxa pe valoarea adaugata,datorate pentru importul de bunuri.Importatorii sunt obligati sa intocmeasca declaratia vamala de import, direct sau prin reprezentanti autorizati si sa calculeze valoarea in vama, taxele vamale, alte taxe si accizele datorate de acestia si, pe baza acestora, sa calculeze TVA datorata bugetului de stat.

Organele fiscale au obligatia sa efectueze verificari si investigatii la platitorii TVA, iar in situatia in care rezulta erori sau abateri de la normele legale, sa stabileasca cuantumul TVA deductibile si facturate si sa urmareasca incasarea diferentei de plata sau restituirea sumelor incasate in plus, dupa caz. Diferentele in minus, constatate la verificarea TVA, se platesc in termen de 15 zile de la data incheierii actului de control impreuna cu majorarile de intarziere aferente, iar cele in plus se restituie in acelasi termen, sau se compenseaza cu platile ulterioare.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Locul si rolul impozitelor indirecte in cadrul sistemului fiscal din Romania

Lucrare de licenta despre Locul si rolul impozitelor indirecte in cadrul sistemului fiscal din Romania
Cuprins

I. Locul si rolul impozitelor indirecte in cadrul sistemului fiscal din Romania...............3
I. 1. Taxa pe valoarea adaugata..............8
I. 2. Accizele in sistemul fiscal din Romania.............15
I. 3. Taxele vamale...............17

II. Studiu de caz privind impozitele indirecte...................21
II. 1. Analiza evolutiei impozitelor in veniturile bugetului de stat si locul impozitelor indirecte................21
II.2. Ponderea impozitelor indirecte in veniturilor fiscale pe anii 2000-2006..................25
II. 3. Actiuni in vederea armonizarii fiscale a impozitelor indirecte din Romania cu cele din Uniunea Europeana si efectele lor............32
II. 4. Propuneri in vederea perfectionarii sistemului fiscal din Romania.............42

III. Concluzii.................44

Bibliografie............47
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Locul si rolul impozitelor indirecte in cadrul sistemului fiscal din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.