Locul si rolul in economia de piata a bancilor comerciale

Trimisa la data: 2010-04-08
Materia: Finante-Banci
Pagini: 103
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_T
Lucrare de licenta despre Locul si rolul in economia de piata a bancilor comerciale
In cazul liniei de credit angajarea se efectueaza in limita plafonului aprobat, conform necesarului de plati al agentului economic. Daca linia nu este angajata in 15 zile calendaristice de la aprobare, aceasta nu se mai acorda, contractul de credit devenind nul.Pentru creditele acordate prin cont separat de imprumut acestea se stabilesc in functie de necesarul de plati al agentului economic, rezultat din contractele de aproviAZzionare si bugetul de venituri si cheltuieli, fie integral, la o data fixa, fie esalonat, pe masura efectuarii platilor. In cazul platilor esalonate, angajarea creditului se face in cel mult 15 zile calendaristice de la datele stabilite prin contract.

Termenele de rambursare - se stabilesc in functie de termenele prevazute pentru realizarea incasarilor, conform contractelor de desfacere si bugetului de venituri si cheltuieli. Rambursarea se face la date calendaristice concret stabilite. In cazul liniei de credit se face in urmatoarele 30 de zile calendaristice, dupa expirarea perioadei de valabilitate.Nivelul dobanzilor si comisioanelor - este cel comunicat prin circuAZlare emise de banci (departamentul financiar). Contractul de creditare contine o clauza cu privire la dreptul bancii de a modifica nivelul dobanzii de cate ori se impune aceasta. Banca are obligatia de a comunica in scris agentului noul procent.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Locul si rolul in economia de piata a bancilor comerciale

Cuprins

Scurt istoric................................................4

Capitolul I. Rolul si locul bancilor comerciale in economia de piata...........................................6
1.1. Bancile - generalitati, importanta..............................6

Capitolul II. Creditarea pe termne scurt a activitatii curente a agentilor economici - notiuni generale...............................9
2.1. Rolul creditarii.......................................9
2.2. Principii de crededitare.....................................9
2.3. Solicitantul creditului.....................................10
2.4. Obiectul creditului......................................11
2.5. Conditii de creditare......................................11
2.6. Clasificarea creditelor.....................................12

Capitolul III. Analiza, aprobarea si acordarea creeditelor..............................................14
3.1. Analiza creditului.......................................14
3.2. Aprobarea creditului.......................................24
3.3. Acordarea creditelor.......................................26

Capitolul IV. Controlul garantiei si urmarirea creditelor................................................28
4.1. Controlul garantiei.........................................28

Capitolul V. Rambursarea creditului...............................33
5.1. Rambursarea creditului......................................33
5.2. Scadentarea, rescadentarea si prelungirea termnenului de rambursare a creditelor pe afacere..................................34

Capitolul VI. Concluzii si propuneri...................................36
Aplicatie privind intocmirea dosarului pentru acordarea liniei de credit..............................................42

Bibliografie.....................................................101

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Locul si rolul in economia de piata a bancilor comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.