Logistica si transportul international de marfuri

Trimisa la data: 2011-09-21
Materia: Transporturi
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: libero
Lucrare de licenta despre Logistica si transportul international de marfuri
Logistica este definita ca fiind procesul de planificare, implementare si controlare eficienta a costurilor si a stocarii de materii prime, a procesului de inventariere, a proceselor finite si a informatiilor legate de acestea, din punctul de origine, pana in punctul de consum cu scopul de a fi in conformitate cu cerintele clientilor.Activitatile de expeditii, transporturi si asigurari internationale de marfuri au un rol deosebit de important, ele asigurand logistica internationala a marfurilor prin realizarea legaturii intre producator si consumator in conditii sigure, rapide si de calitate.

Mutatiile importante intervenite in domeniul comertului exterior si cooperarii economice internationale au determinat cu necesitate organizarea si efectuarea expeditiilor, transporturilor si asigurarilor internationale de marfuri prin intermediari specializati ce functioneaza sub forma juridica de societati de expeditie si transport, societati de asigurari internationale de marfuri.Termenul "logistica" a fost utilizat pentru prima data in domeniul militar. La inceputul secolului XX, logistica era considerata acea ramura a artei razboiului, care se ocupa de miscarea si aprovizionarea armatelor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Logistica si transportul international de marfuri

Lucrare de licenta despre Logistica si transportul international de marfuri
Cuprins

Capitolul I. Logistica - concept si definire......................3
1.1 Premisele si etapele dezvoltarii logisticii....................3
1.2 Distributia, element esential in procesul de logistica.........6
1.3 Proiectarea transporturilor in strategia de implantare a infrastructurilor logistice....................9

Capitolul II. Transportul international de marfuri...........11
2.1 Rolul si importanta transporturilor internationale.........................11
2.2 Tipologia transporturilor...................13
2.3 Contractul de transport international........................16
2.3.1 Contractul de transport maritim....................20
2.3.2 Contractul de transport rutier........................24
2.3.3 Contractul de transport feroviar.................25
2.3.4 Contractul de transport aerian...................27

Capitolul III. Studiu de caz - Logistica si Procesul de transport in cadrul S.C. Transcor S.A.....................30

Concluzii.............................42

Bibliografie...........................46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Logistica si transportul international de marfuri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.