Lucian Blaga

Trimisa la data: 2009-01-22
Materia: Limba Romana
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: bobo
De la debutul spectaculos din 1919 (era al unui autor cu totul necunoscut si care aparea deodata cu un volum de poeme si cu unul de insemnari filozofice), panala revelarile postume, creatia lui Lucian Blaga fost urmarita cu interesul cuvenit unui scriitor de exceptie, pe cere diversitatea manifestarilor (lirica, drama, filozofie), il singularizeaza intre autorii de prima marime ai epocii.Cele aproape 500 de poeme, 10 piese de teatru, 1 volum de proza memorialistica, 26 de volume de filozofie sistematica, de eseuri si aforisme, la care se adauga cateva sute de articole si eseuri ramase in reviste si ziare, alcatuiesc un univers spiritual comparabil, prin bogatie si profunzime, prin caracterul de sinteza reprezentativa, cu acelea pe care le cuprind operele fundamentale ale culturii romane, compunand marea linie a culmilor , ce merge de la Cantemir la Eminescu si de aici mai departe, pana la Arghezi, Sadoveanu, Calinescu.

Complexitatea poeziei lirice si dramatice a lui Blaga, apartenenta lui la cercul Gandirii unele texte ale filozofului au favorizat perpetuarea interpretarilor rezultate din generalizarea observatiilor prilejuite de anume aspecte ale operei:expresionismul, traditionalismul, tristetea metafizica mitul , etc.Multa vreme, Lucian Blaga a lasat in peisajul liricii noastre interbelice impresia de aparitie singulara.Poetului insusi i-a placut sa se prezinte astfel, scriind; Lucian Blaga e mut ca o lebada / In patria sa / zapada fapturii tine loc de cuvant / sufletul lui e in cautare / In multa seculara cautare / de totdeauna/ Si pana la cele din urma hotare. (Autoportret)

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Lucian Blaga

Cuprins

Argument.....................................................2
Capitolul I

Climatul liric interbelic....................................5

Capitolul II

Tanarul Blaga : vitalism si extatic.........................14

Capitolul III

Mecanisme ale poeticitatii blagiene timpurii................59

Concluzii...................................................75

Bibliografie................................................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Lucian Blaga". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.