Lucrari contabile de inchidere a exercitiului financiar

Trimisa la data: 2015-06-10
Materia: Contabilitate
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: lia20
Lucrare de licenta despre Lucrari contabile de inchidere a exercitiului financiar
Periodic este necesar sa se cunoasca din punct de vedere cantitativ si valoric marimea reala a situatieipatrimoniului. In acest scop se procedeaza la determinarea marimii faptice a mijloacelor fixe, mijloacelor circulante, angajamentelor financiare sub forma datoriilor banesti fata de terti si a soldului creditelor bancare. Similar se procedeaza pentru bunurile care apartin altor unitati si aflate temporar in pastrarea sau custodia unitatii.

Odata determinata marimea faptica a elementelor inventariate se compara cu cea scriptica inregistrata in contabilitate, stabilindu-se pe aceasta cale plusurile si minusurile, precum si modul lor de regularizare.
Toate operatiile de mai sus sunt rezolvate prin inventariere, iar documentul contabil intocmit este inventarul. Deci, inventarierea reprezinta procedeul de constatare faptica a elementelor patrimoniale compararea ei cu cea calculata in contabilitate in vederea determinarii plusurilor si minusurilor, iar in continuare regularizarea acestora.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Lucrari contabile de inchidere a exercitiului financiar

Cuprins

Capitolul I. Inventarierea si rolul ei..........................3
1.1 Notiuni privind inventarierea si inventarul.....................3
1.2 Analiza surplusului monetar in contabilitate......................5
1.3 Inventarul ca instrument al dublei inregistrari..........................5
1.4 Etapele inventarierii..........................7

Capitolul II. Principiul prudentei si aplicatiile sale..........9

Capitolul III. Determinarea rezultatului exercitiului in contabilitate....................................................26

Capitolul IV. Intocmirea situatiilor financiare ................33
4.1 Felurile bilantului...............................34
4.2 Rolul bilantului..............................36
4.3 Functiile bilantului.............................37

Bibliografie..........................................39

Studiu de caz..........................................40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Lucrari contabile de inchidere a exercitiului financiar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.