Lumea rurala in creatiile lui Marin Preda

Trimisa la data: 2009-08-04
Materia: Limba Romana
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_S
Lucrare de licenta despre Lumea rurala in creatiile lui Marin Preda
Revelatia acelei lumi in care omul devine un mecanism orb, manevrat de istorie, il impinge sa-si revada romanul aruncat in sertar, care insa il obseda, si sa-l trimita la tipar. Dupa aparitia Morometilor vol.I (1955), Marin Preda ocupa diverse functii importante in conducerea Uniunii Scriitorilor (vicepresedinte), director al editurii Cartea Romaneasca (din 1970), functie pe care o detine pana la incetarea sa din viata, survenita la 16 mai 1980.

Urmeaza cativa ani destul de cenusii din punct de vedere al reusitei artistice. In 1956, apare in volum nuvela Ferestre intunecate (tiparita anterior in ,,Viata romaneasca",nr.4/1956), iar in 1959 publica in volum nuvela Indrazneala (tiparita anterior tot in ,,Viata romaneasca", nr. 4/1959).

O serie de nuvele ulterioare, situate in mediul rural ilustreaza eforturile unor personaje de a se emancipa in plan social. Desfasurarea (1952, Premiul de Stat) este una dintre operele fundamentale care au ca tema procesul de cooperativizare a agriculturii, contine toate motivele acestui tip conflictual mult exploatat ulterior. In constructia tipologica se opereaza disociatia absoluta pozitiv-negativ, oferindu-se unele din primele imagini ale unei chiaburimi criminale si tenebroase.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Lumea rurala in creatiile lui Marin Preda

Lucrare de licenta despre Lumea rurala in creatiile lui Marin Preda
Cuprins

Capitolul I Profilul scriitorului................3

Note.........................23

Capitolul II Chipul taranului oglindit in nuvele...................23

Bibliografie.................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Lumea rurala in creatiile lui Marin Preda". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.