Luxatii

Trimisa la data: 2010-06-01
Materia: Medicina
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: ilyesistvan76
Lucrare de licenta despre Luxatii
Tesutul osos compact formeaza diafiza oaselor lungi, stratul de la suprafata epifizelor si a oaselor scurte, precum si lamela interna si externa ale oaselor late.

Pe sectiunea transversala in diafiza unui os lung se observa, in centru, canalul medular ce contine maduva rosie(la fat) si galbena(la adult).La exterior periostul acopera diafiza. Intre periost si canalul medular se afla substanta osoasa a diafizei, formata din lamele osoase dispuse concentric in jurul unor canale subtiri – canalele Havers. In interiorul acestor canale se afla capilare sangvine, terminatii nervoase si tesut conjunctiv lax, in cantitate redusa.

Canalele Havers strabat osul pe toata lungimea lui si se leaga intre ele prin canale oblice sau transversale. Ansamblul format de un canal Havers, de lamelele osoase care il inconjoara si de osteoplaste cu osteocite constituie o unitate morfologica si functionala – osteon(sistem haversian).

Intre sistemele haversiene se gasesc arcuri de lamele osoase denumite sisteme interhaversiene.Tesutul osos spongios se afla in epifizele oaselor lungi si in interiorul oaselor scurte si late. Este format din lamele osoase diferit asezate denumite trabecule, ce se intretaie delimitand cavitati – areole – de aspect si marimi diferite. Acestea dau osului spongios aspectul unui burete. Areolele comunica intre ele si contin maduva osoasa rosie(hematogena).

Osteogeneza.Procesul de transformare a scheletului cartilaginos si conjunctiv-fibros al embrionului si fatului in scheletul osos al adultului constituie osteogeneza.Acest proces incepe inca din a 4-a saptamana a vietii embrionare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Luxatii

Lucrare de licenta despre Luxatii
Cuprins

I. Notiuni de anatomie si fiziologie a sistemului osos.........3
Traumatismele articulare............................10

II. Luxatii.........................................11
II.1. Luxatiile claviculei..........................14
II.2. Luxatiile scapulo-humerale....................15
II.3. Luxatiile articulatiei cotului................17
II.4. Luxatiile articulatiilor mainii si degetelor............18
II.5. Luxatiile soldului............................19
II.6. Luxatiile genunchiului........................21
II.7. Luxatiile gleznei.............................22
II.8. Luxatiile piciorului..........................23
II.9. Luxatia congenitala de sold...................25

III. Prezentari de caz..............................27
III.1. Prezentare de caz nr.1.......................27
III.2. Prezentare de caz nr.2.......................32
III.3. Prezentare de caz nr.3.......................37

Bibliografie........................................42

Anexe...............................................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Luxatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.