Maltratarea copilului in mediul familial

Trimisa la data: 2010-10-24
Materia: Sociologie
Pagini: 93
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liliana_L
Lucrare de licenta despre Maltratarea copilului in mediul familial
Situatia poate fi complicata in cazurile in care vatamarile produse copilului nu au in mod necesar nici un semn exterior cum ar fi de exemplu, loviturile la cap facute unui copil mic, mai ales bebelusilor. Scuturari puternice provocate copiilor de varsta mica pot duce la un efect de biciuire a capului, vatamare care ar putea aparea in alte circumstante cum ar fi accident de masina, (ciocnire frontala). Acest efect poate conduce la sangerari ale meningelui in membrane protectoare a creierului sau in interiorul ochiului.Caderile sau loviturile la cap pot conduce la serioase vatamari ale creierului chiar daca acestea nu sunt observate imediat.

Este vorba de copilul care a fost trantit de nenumarate ori cu capul de masa pentru ca "nu se mai opreste din plans". Aceste lovituri pot avea serioase consecinte cum ar fi epilepsia paralizia si intarzierea in dezvoltare. Sechelele pot de multe ori, sa nu fie evidente decat tarziu, iar atunci sa nu fie asociate cu abuzul. Alte vatamari provenite frecvent din abuzul fizic deliberat sunt mainile si picioarele rupte. Razele X pot arata de asemenea, semne ale unor fracturi anterioare. Este posibil ca abuzul sa se fi perpetuat dintr-o perioada cu mult anterioara aparitiei sansei ca o persoana sau o situatie sa permita depistarea acesteia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Maltratarea copilului in mediul familial

Cuprins

Capitolul I. Itroducere........................................3
1. Scopul lucrarii........................................3
2. Izvoarele folosite........................................3
3. Metoda folosita........................................4
4. Stadiul actual al cunostintelor........................................4

Capitolul II.
1. Definirea termenului de "maltratare"........................................5
2. Forme de maltratare a copilului........................................9
3. Efectele maltratarii asupra copilului........................................31
4. Factori de risc.......................................48
5. Proiectul de cercetare si interventia efectuata in
Cadrul centrului judetean de interventie pentru
Copilul abuzat.........................................66

Capitolul III. Concluzii........................................81

Capitolul IV. Anexe........................................84

Capitolul V. Chestionarele aplicate in cadrul proiectului de
Cercetare............................................86

Bibliografie................................................91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Maltratarea copilului in mediul familial". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.