Management educational

Trimisa la data: 2012-03-28
Materia: Management
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: camiflori
Lucrare de licenta despre Management educational
Exista domenii de activitate care patrund in viata noastra treptat, pe nevazute, cresc constant si devin de neinlocuit, managementul este unul dintre aceste domenii.Cu toate ca s-a incercat sa se impuna in randul liderilor organizatiilor, de tot felul, managementul nu a prins de prima data, a fost aplicat formal, apoi s-au facut eforturi deosebite de pregatire teoretica a resurselor umane in acest domeniu si, in sfarsit, la ora actuala, liderii organizatiilor l-au adoptat ca un domeniu cu efect practic, imediat, dincolo de importanta lui teoretica.

Astfel se desprinde motivatia, de baza, ca alegerea acestei teme poate deslusi unele aspecte practice legate de metodele esentiale ale conducerii manageriale, deoarece organizatiile, dar mai ales, activitatile acestora se supun obiectiv unor reguli manageriale, care stabilesc formele de baza ale rezolvarii problemelor aparute in functionarea lor interna si relationarea cu mediul comunitar.
Pe de alta parte, schimbarea permanenta, din toate domeniile sociale si economice, duce implicit la o evolutie foarte rapida, cu un ritm care impune o adaptare corespunzatoare a institutiei scolare, la cerintele educationale de moment sau de perspectiva.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Management educational

Lucrare de licenta despre Management educational
Cuprins

Capitolul I. Introducere.......................................4
1.1. Motivatia alegerii temei....................................4
1.2. Obiectivele lucrarii..................................6
1.3. Prezentarea structurii lucrarii..............................8
1.4. Ipoteze de lucru..........................................10
1.5. Demers argumentativ si metodologic...........................12

Capitolul II. Repere conceptuale ale managementului educational.......................................15
2.1. Notiuni fundamentale de management..........................15
2.2. Specificul managementului educational........................19
2.3. Managementul educational - echipa - organizatie - institutie scolara....................................23
2.4. Managementul resurselor...................................28
2.5. Managementul de curriculum...................................30
2.6. Managementul de proiect.....................................35

Capitolul III. Perspective de crestere a eficientei managementului educational............................................39
3.1. Strategii de crestere a eficientei si eficacitatii managementului educational......................................39
3.2 Evaluarea si autoevaluarea in perspectiva cresterii calitatii educatiei...................................43
3.3. Inspectia scolara componenta a managementului educational...........................................47

Capitolul IV. Concluzii si propuneri...............................49

Anexe...................................................53

Bibliografie........................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Management educational". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.