Managementul - mijloc de perfectionare a metodelor de management

Trimisa la data: 2009-01-19
Materia: Management
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_Pa
Lucrare de licenta despre Managementul - mijloc de perfectionare a metodelor de management
Activitatea de management in forma sa embrionara a aparut odata cu constituirea cu principalele colectivitati umane in comuna primitiva. Matriarhatul, ulterior ginta, constituiau forme ale organizarii sociale caracterizate prin elemente specifice de management referitoare la desemnarea conducatorilor, sarcinile, competentele si responsabilitatile acestora, mijloacele utilizate pentru a conduce, modalitatile de organizare a colectivului, felul in care se adopta hotararile privind viata colectivitatii.

Stiinta managementului s-a cristalizat la inceputul secolului XX cand complexitatea si dinamismul evolutiei activitatii in toate domeniile au impus ca o necesitate obiectiva o conducere pe baze noi si cand stiinta a evoluat suficient de mult ca sa asigure premisele gnoseologice si metodologice indispensabile cristalizarii managementului ca stiinta.O contributie substantiala la intemeierea stiintei managementului au avut-o Henry Fayol si Frederic Taylor care in lucrarile lor "Administrarea industriala si generala" si "Principiile managementului stiintific" au analizat intr-o maniera stiintifica procesul de management si componentele sale precum si o parte din principalele elemente ale sistemului de management, structura organizatorica, elaborand o serie de reguli, principii si metode de conducere stiintifica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul - mijloc de perfectionare a metodelor de management

Cuprins

Capitolul I. Fundamentele teoretice ale managementului firmei....................................................4
1.1. obiectul de studiu..........................................4
1.2. Functiile managementului firmei...............................8
1.3. Principiile si sistemul de management............................12
1.4. Evolutia managementului pe plan mondial si in Romania....................................17

Capitolul II. Sisteme metode si tehnici de management................22
2.1. Conceptele de sistem si metoda...............................24
2.2. Tipologia sistemelor, metodelor si tehnicilor de management.........................................24
2.3. Sisteme si metode generale de management.....................25
2.4. Metode si tehnici specifice de management......................25

Capitolul III. Managementul prin exceptie.............................43
3.1. Definirea, particularitatile si potentialul managementului prin exceptie..................................................43
3.2. Descrierea metodei si a etapelor de operationalizare a managementului prin exceptie...................................45
3.3. Avantajele si limitele metodei................................55

Capitolul IV. Prezentarea generala a SC RIPS SA HOTEL 2000.......................................59
4.1. Metodologia de calcul a limitelor de toleranta pe baza criteriului "student T" ....................................59
4.2. Tabloul de bord.....................................63

Capitolul V. Concluzii privind perfectionarea sistemului informational prin aplicarea MPE...............................................65

Bibliografie.................................................70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul - mijloc de perfectionare a metodelor de management". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.