Managementul cercetarii si progresul unei intreprinderi

Trimisa la data: 2010-06-27
Materia: Management
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_Co
Lucrare de licenta despre Managementul cercetarii si progresul unei intreprinderi
In cazul structurilor organizationale complexe, procesele decizionale implica interese multiple si contradictorii, iar decidentii sunt constransi sa ia decizii adeseori subiective si conflictuale. In consecinta, deciziile top-mangerilor vor fi influientate in mare masura de interesele grupurilor dominante. Dar, pentru a-si asigura satisfacerea intereselor pe termen lung, grupurile dominante trebuie sa coopereze cu celelalte grupuri de interese.

Aforismul "dusmanul meu, prietenul meu" reflecta cel mai bine aceasta necesitate. In caz contrar grupurile de interese sistematic defavorizate se pot coaliza determinand conflicte generalizate care afecteaza grav existenta firmelor.In cazul factorilor decizionali externi, conditionarile pot fi de natura culturala (individualismul, polarizarea puterii politice, aversiunea fata de icertitudine, masculinitatea) si economica (dependenta de resurse, dependenta de alte organizatii, stabilitatea mediului).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul cercetarii si progresul unei intreprinderi

Lucrare de licenta despre Managementul cercetarii si progresul unei intreprinderi
Cuprins

Capitolul I. Introducere.........................................3
Scopul lucrarii..............................................7

Capitolul II. Managementul cercetarii-dezvoltarii.....................8
2.1. Concepte si notiuni fundamentale..............................8
2.2. Descrierea functiilor managementului cercetarii-dezvoltarii...........................................10

Capitolul III. Diagnosticul potentialului de cercetare-dezvoltare..............................................27
3.1. Criterii de diagnosticare..............................27
3.2. Strategii si directii de actiune..............................29

Capitolul IV. Evaluarea eficientei managementului cercetarii-dezvoltarii la societatea SC AEM SA.............................42
4.1. Descrierea firmei....................................42
4.2. Diagnosticul potentialului de cercetare-dezvoltare...............47
4.3. Eficienta managementului cercetarii-dezvoltarii...............53

Capitolul V. Concluzii si sugestii...................................77

Bibliografie...........................................80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul cercetarii si progresul unei intreprinderi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.