Managementul de productie

Trimisa la data: 2020-07-29
Materia: Management
Pagini: 37
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
Cuprins

Capitolul 1. Aspecte generale privind managementul productiei
Capitolul 2. Managementul procesului de productie
Capitolul 3. Perspective de imbunatatire a procesului de productie in cadrul S.C. Friesland Campina Romania S.A.
Concluzii finale
Bibliografie

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul de productie

Capitolul 1. Aspecte generale privind managementul productiei
1.1. Managementul productiei : conceptualizare si importanta

Managementul productiei, este denumit si managementul operatiunilor care se ocupa de planificarea si controlul proceselor industriale pentru a se asigura ca acestea se misca fara probleme la nivelul dorit. Tehnicile de gestionare a productiei sunt utilizate atat in servicii, cat si in industriile de productie. Este o responsabilitate similara la nivel si domeniu de aplicare cu alte specialitati precum marketing sau resurse umane si management financiar. In operatiunile de fabricatie / productie, managementul productiei include responsabilitatea pentru proiectarea produselor si proceselor, planificarea si controlul problemelor care implica capacitatea si calitatea, precum si organizarea si supravegherea fortei de munca.
Managementul operatiunilor este un domeniu al managementului preocupat de proiectarea si controlul procesului de productie si de reproiectare a operatiunilor comerciale in productia de bunuri sau servicii. Operatiunile sunt una dintre functiile majore ale unei organizatii, impreuna cu lanturile de aprovizionare, marketingul, finantele si resursele umane.
Managementul operational este administrarea practicilor de afaceri pentru a crea cel mai inalt nivel de eficienta posibil in cadrul unei organizatii. Este preocupat de transformarea materialelor si a fortei de munca in bunuri si servicii cat mai eficient pentru a maximiza profitul unei organizatii. Echipele de management operational incearca sa echilibreze costurile cu veniturile pentru a obtine cel mai mare profit operational net posibil.

Responsabilitatile managementului productiei sunt rezumate de "cinci M": man (barbati) , masini (utilaje), metode, materiale si money (bani). "Barbatii" se refera la elementul uman din sistemele de operare. Intrucat marea majoritate a personalului producator lucreaza in productia fizica de bunuri, people management este una dintre responsabilitatile cele mai importante ale managerului de productie.
Directorul de productie trebuie sa aleaga, de asemenea, masinile si metodele companiei, selectand mai intai echipamentele si tehnologia care vor fi utilizate la fabricarea produsului sau serviciului si apoi planificand si controland metodele si procedurile de utilizare a acestora. Flexibilitatea procesului de productie si capacitatea lucratorilor de a se adapta echipamentelor si programelor sunt probleme importante in aceasta faza a managementului productiei.
Responsabilitatea managerului de productie pentru materiale include gestionarea proceselor de curgere - atat fizice (materii prime), cat si informatii (documente). Netezimea miscarii resurselor si a fluxului de date este determinata in mare parte de alegerile fundamentale facute in proiectarea produsului si in procesul de utilizare.
Grija managerului pentru bani si profit se explica prin importanta finantarii si a utilizarii activelor pentru majoritatea organizatiilor de productie. Un manager care permite crearea de inventare excesive sau care realizeaza o productie la nivel si o functionare constanta prin sacrificarea unui serviciu bun pentru clienti si livrarea in timp util risca ca suprainvestirea sau costurile curente mari sa stearga orice avantaj concurential temporar.
Desi cele cinci M-uri surprind esenta principalelor sarcini ale managementului productiei, controlul rezuma problema sa cea mai importanta. Directorul de productie trebuie sa planifice si sa controleze procesul de productie, astfel incat acesta sa se deplaseze fara probleme la nivelul necesar de productie, respectand in acelasi timp obiectivele de cost si de calitate. Controlul procesului are doua scopuri: in primul rand, sa se asigure ca operatiunile sunt efectuate conform planului si in al doilea rand, monitorizarea si evaluarea continua a planului de productie pentru a vedea daca modificarile pot fi concepute pentru a satisface mai bine costul, calitatea, livrarea, flexibilitatea sau alte obiective. . De exemplu, atunci cand cererea pentru un produs este suficient de mare pentru a justifica productia continua, nivelul de productie ar putea fi necesar sa fie ajustat din cand in cand pentru a face fata cererii fluctuante sau modificarilor cotei de piata a unei companii. Aceasta se numeste problema "netezirea productiei". Atunci cand este implicat mai mult de un produs, sunt necesare proceduri de cercetare complexa in inginerie industriala sau operatiuni pentru a analiza multi factori care afecteaza problema.
Controlul inventarului sau inventarierea este o alta etapa importanta a managementului productiei. Inventarele includ materii prime, piese componente, lucrari in proces, marfuri finite, materiale de ambalare si ambalare si consumabile generale. Desi utilizarea eficienta a resurselor financiare este, in general, considerata ca fiind dincolo de responsabilitatea managementului productiei, multe firme producatoare cu stocuri mari (unele reprezentand mai mult de 50 la suta din activele totale), de obicei, responsabilii de productie detin responsabilii de inventar. Gestionarea cu succes a inventarului, care implica solutia problemei care trebuie sa poarte in inventar in diverse locatii, este esentiala pentru succesul competitiv al unei companii. Nerespectarea unui articol poate duce la intarzieri in obtinerea de piese sau consumabile necesare, dar transportarea fiecarui articol in fiecare locatie poate lega cantitati uriase de capital si poate avea ca rezultat o acumulare de stocuri uzate, inutilizabile. Managerii se bazeaza, in general, pe modele matematice si sisteme informatice dezvoltate de ingineri industriali si cercetatori de operatiuni pentru a face fata problemelor controlului inventarului. Pentru a controla costurile fortei de munca, managerii trebuie sa masoare mai intai cantitatea si tipul de munca necesare pentru a produce un produs si apoi sa specifice metode eficiente bine concepute pentru indeplinirea sarcinilor de fabricatie necesare.
Conceptele de masurare a muncii si studiul timpului introduse de Taylor si Gilbreths, precum si sisteme de stimulare pentru a motiva si recompensa niveluri ridicate ale productiei de lucratori, sunt instrumente importante in acest domeniu de management. In special in noile operatiuni, este important sa se anticipeze cerintele de resurse umane si sa le transpuna in programe de recrutare si formare, astfel incat un nucleu de operatori calificati corespunzator sa fie disponibil pe masura ce sunt instalate masini si echipamente de productie. Grupurile specializate responsabile pentru activitatile de sprijin (precum intretinerea echipamentelor, serviciile instalatiilor si programarea productiei si activitatile de control) trebuie, de asemenea, sa fie angajate, instruite si dotate corespunzator. Acest tip de planificare atenta a personalului reduce sansa ca echipamentele costisitoare de capital sa ramana inactiv si ca efortul, timpul si materialele sa fie pierdute in timpul pornirii si operatiilor regulate.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul de productie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.