Managementul de risc al ratei dobanzii

Trimisa la data: 2010-07-09
Materia: Management
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_T
Lucrare de licenta despre Managementul de risc al ratei dobanzii
Acest process complex de gestionare a riscului de rata necesita evaluarea performantelor obtinute in urma acoperirii. Masurarea acestora arata calitatea gestiunii precum si aspectele negative si pozitive ale acestui proces. Corectarea veniturilor cu riscurile asumate presupune calculul randamentului in functie de rata dobanzii fara risc, de randament si volatilitatea portofoliilor. Unul dintre obiectivele Comitetului de la Basel a fost masurarea riscului de rata a dobanzii in bancile cu activitate internationala.

Membrii acestuia au considerat riscul de rata a dobanzii ca fiind un risc semnificativ pe care bancile ar trebuie sa il monitorizeze foarte atent . Urmarirea acestuia necesita o abordare comuna si discreta chiar in conditiile diversitatii produselor bancare, si comportamentului clientelei. Un pas important il reprezinta calcularea diferentei dintre active si pasive. O banca este expusa la riscul de rata a dobanzii de fiecare data cand sensibilitatea activelor sale nu concorda cu sensibilitatea pasivelor sau pozitiile bilantiere.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul de risc al ratei dobanzii

Cuprins

Capitolul I. Riscul de rata a dobanzii............................3
1. Dobanda :concept si functii.Rata dobanzii :riscul de rata a dobanzii......................................3
2. Masuri de acoperire a riscului de rata a dobanzii. Comitetul de la Basel..........................................7
3. Reglementari Basel II in Romania..........................17
4. Surse si efecte ale riscului de rata a dobanzii......................21
5. Limite de risc. Sensibilitatea ratei dobanzii.....................23

Capitolul II. Cazul unei banci comerciale din Romania...............................................27

Concluzii si propuneri................................................47

Bibliografie.................................................51
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul de risc al ratei dobanzii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.