Managementul firmelor mici si mijlocii aflate in procesul de dezvoltare

Trimisa la data: 2010-09-07
Materia: Management
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_R
Lucrare de licenta despre Managementul firmelor mici si mijlocii aflate in procesul de dezvoltare
In anumite situatii, proprietarii cedeaza de bunavoie catre managerii firmei o parte din autoritatea formala pe care o detin in virtutea dreptului de proprietate. Astfel modelul organic al dezvoltarii organizatiei, formulat de specialistul american in management Larry Greiner considera firma drept un organism care se naste (infiintarea), creste (parcurge un proces de dezvoltare), se maturizeaza si in anumite situatii, dispare. Firmele sunt infiintate de catre o persoana sau un grup restrans de persoane denumite intreprinzatori.

Pe masura ce cresc ca si dimensiuni: cifra de afaceri, clienti, volumul si valoarea productiei si vanzarilor, numar de angajati, organizatiile devin tot mai complexe si mai greu de condus de catre o singura persoana. In aceasta perioada se manifesta ceea ce Greiner denumeste " criza manageriala ", criza care se rezolva prin delegarea puterii de la intreprinzatorul fondator catre o echipa manageriala ai carei membrii pot sa nu fie si proprietari, actionari ai firmei. Aceasta putere delegata de catre proprietari spre managerii firmei este cea care le confera acestora din urma autoritatea ierarhica asupra celorlalti angajati.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul firmelor mici si mijlocii aflate in procesul de dezvoltare

Lucrare de licenta despre Managementul firmelor mici si mijlocii aflate in procesul de dezvoltare
Cuprins

Introducere...........................................3

Capitolul I Ciclul de viata al organizatiilor................5
1.1. Nasterea, creearea unei organizatii.....................5
1.2. Modelul Ecologist...............................5

Capitolul II Procesul de crestere si dezvoltare a firmelor mici si mijlocii.......................09
2.1. Caracterizarea procesului............................09
2.2. Modelul ,,Vazei de flori" Durham University Business School.......................10
2.3. Modelul de crestere organizaionala EV-REV ( Evolutie- Revolutie).............. 16
2.4. Modelul Greiner.....................19
2.5. Modelul Moore-Bygrave...............23
2.6. Modelul Blawatt ....................25
2.7. Modelul Canadian....................26

Capitolul III Studii de caz..............31
3.1. Descrierea metodei de cercetare.....................31
3.2. Analiza si prezentarea chestionarului fiecarui studiu de caz..............32

Capitolul IV Concluzii............46

Bibliografie.....................58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul firmelor mici si mijlocii aflate in procesul de dezvoltare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.