Managementul in evolutia indicatorilor macroeconomici din cadrul tranzitiei economice

Trimisa la data: 2010-03-26
Materia: Management
Pagini: 184
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Elena_T
Lucrare de licenta despre Managementul in evolutia indicatorilor macroeconomici din cadrul tranzitiei economice
In lucrarea sa "Finante publice", A.C. Pigou afirma: "In orice societate dezvoltata exista o forma de organizare administrativa care ii reprezinta sau nu pe membrii colectivitatii sociale, dar sigur are autoritatea de a-i constrange individual."

Aceasta afirmatie este importanta deoarece identifica natura coercitiva a statului. Statul forteaza cetatenii sa faca lucruri pe care probabil altfel nu le-ar face. De asemenea, la fel de important este ca nu exista nici o garantie ca statul actioneaza in interesul cetatenilor. Insa se pune intrebarea: chiar avem nevoie de un sector public? putem merge mai departe si fara existenta acestuia? Unii cred ca activitatea sectorului public este daunatoare, altii cred intr-un sector public suficient de dezvoltat astfel incat sa satisfaca aproape toate nevoile. Ambele opinii sunt insa extremiste.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul in evolutia indicatorilor macroeconomici din cadrul tranzitiei economice

Cuprins


Elemente introductive de problematica a finantelor publice.......3

Capitolul I. Tranzitia economica si evolutia principalilor indicatori macroeconomici. Elementele managementului bugetar .......8

Capitolul II. Evaluarea politicilor financiar-monetare si realizarea echilibrului macroeconomic din perspectiva reformei bugetare ....42

Capitolul III. Politica bugetara si politica fiscala - principalele instrumente de interventie a statului in economie........72

Capitolul IV. Studiu de caz privind aplicarea politicii bugetare si fiscale in Romania in perioada 1990-2001........92

Capitolul V. Romania si Uniunea Europeana: noile dimensiuni bugetare...........146

Concluzii...........135

Lista de tabele.........143

Lista de figuri.........146

Bibliografie..............181

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul in evolutia indicatorilor macroeconomici din cadrul tranzitiei economice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.