Managementul modern al sanatatii

Trimisa la data: 2010-05-21
Materia: Management
Pagini: 94
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_Pa
Lucrare de licenta despre Managementul modern al sanatatii
Cea mai elocventa apreciere a nivelului mortalitatii o ofera durata medie a vietii (speranta de viata la nastere), care reflecta cu fidelitate regimul de mortalitate pe varste, eliminand influenta perturbatoare a structurii pe varste diferite de la o comunitate la alta si permitand o comparatie corecta a nivelului real al mortalitatii acestora.Durata medie a vietii este un indicator probabilistic, calculat pe baza tabelei de mortalitate, reprezinta numarul mediu de ani pe care i-ar avea de trait o persoana dintr-o anumita generatie, in ipoteza ca de-a lungul vietii, de la o varsta la alta, nivelul mortalitatii ar fi cel inregistrat, concret, in populatia respectiva, in anul intocmirii tabelei de mortalitate.

Indicator al calitatii vietii ce reflecta modificarile survenite in analiza starii de sanatate a unei colectivitati, speranta de viata la nastere demonstreaza nivele caracteristice. Speranta de viata in judetul Buzau si in Romania in perioada 1996-2002 prezinta urmatoarele caracteristici: inregistreaza valori mai scazute decat cele europene, Romania situandu-se pe unul dintre ultimele locuri; este mai ridicata in cazul sexului feminin in comparatie cu speranta de viata in cazul sexului masculin, astfel, in perioada 2001-2002 pentru judetul Buzau este mai mare pentru sexul feminin cu 5.4 (7.5 %); creste pentru sexul masculin in Romania cu 2.23 (3.2 %), iar in judetul Buzau scade cu 1.72 (2.5 %); scade pentru sexul feminin in Romania cu 3.02 (4 %) si in judetul Buzau cu 3.57 (4.7 %).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul modern al sanatatii

Lucrare de licenta despre Managementul modern al sanatatii
Cuprins

Partea generala.............................................4

Capitolul I. Definirea starii de sanatate............................4
I.1. Conceptul de sanatate si rolul educatiei in promovarea sanatatii......................4
I.2. Medicina comunitara in sistemul de sanatate.......................7

Capitolul II. Evaluarea starii de sanatate - indicatori principali............................12
II.1. Formele de manifestare a dinamicii populationale...............................12

Capitolul III. Perspectivele imbunatatirii starii de sanatate a populatiei..........................................21
III.1. Directii prioritare de dezvoltare a preventiei..................21
III.2. Strategii medico - sanitare..............................23
III.3. Diagnoza si tendintele de evolutie a serviciilor de sanatatea............................. 24

Partea personala.............................................26

Capitolul IV. Analiza principalilor indicatori ai starii de sanatate in judetul Buzau si in Romania.................................26
IV.1. Structura populatiei in judetul Buzau......................26
IV.2. Natalitatea................................30
IV.3. Fertilitatea...........................................32
IV.4. Rata avorturilor........................................33
IV.5. Sporul natural .....................................35
IV.6. Mortalitatea......................................36
IV.7. Morbiditatea...............................................41

Capitolul V. Promovarea sanatatii mamei si copilului..................48
V.1. Notiuni generale privind Programul de Sanatate a Copilului si Familiei (PN 3)......................................48
V.2. Analiza activitatii serviciilor medicale de promovare a sanatatii mamei si copilului in judetul Buzau............................53

Capitolul VI. Concluzii........................................84

Bibliografie.....................................90

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul modern al sanatatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.