Managementul performantei unui portofoliu de credite

Trimisa la data: 2010-04-28
Materia: Management
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: pop_iuliana_j
Lucrare de licenta despre Managementul performantei unui portofoliu de credite
Aparitia creditului este strans legata de dezvoltarea productiei si circulatiei marfurilor.Evolutia acestor fenomene a impus includerea schimbului si, odata cu el, si a creditului in cadrul relatiilor monetare.

Creditul reprezinta operatiunea prin care o valoare de intrebuintare actuala este cedata (transmisa) de catre un creditor (imprumutator sau investitor) unui debitor (imprumutat) care se angajeaza sa o returneze sub forma unor valori de primit in viitor, in conditiile stabilite in acordul de credit.

Termenul ,,credit,, isi are originea in participiul trecut al verbului latinesc ,,credere,, = a crede, mai exact ,,creditum,, = incredere in promisiunea de rambursare a celui ce ofera bunuri, lucrari, servicii sau alte valori in cel care se indatoreaza. Limba romana a consemnat acest cuvant ca neologism, el patrunzand in vocabularul nostru abia in secolul al XVIII-lea prin preluarea din limba franceza a substantivului ,,credit,, egal incredere ferma din punct de vedere financiar.

Relatiile de credit au existat si in economiile premonetare, insa asa cum schimbul devine din ce in ce mai dependent de haina monetara (prin insasi scindarea sa in cele doua acte – vanzarea si cumpararea), asa si creditul este tot mai greu de inchipuit in lipsa banilor. Aparut din necesitatea stingerii obligatiilor dintre diferiti agenti economici, proces caruia moneda lichida nu-i putea face fata, creditul constituie una din conditiile desfasurarii oricarui proces economic.

Depasind sfera proceselor economice interne, creditul a fost extins treptat si in relatiile cu partenerii externi, fie ei simpli agenti economici sau chiar state. Astfel, creditul este vazut ca o parghie economica indispensabila, este ca o forta activa ce s-a concretizat in intretinerea de relatii intre furnizori si cumparatori, in contributia la formarea de unitati productive sau in fructificarea acumularilor banesti.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul performantei unui portofoliu de credite

Lucrare de licenta despre Managementul performantei unui portofoliu de credite
Cuprins

Capitolul I Creditul
1.1.Definirea si continutul creditului bancar.........................3
1.2.Functiile creditului..............................................4
1.3.Clasificarea creditelor...........................................7
1.4.Riscul in activitatea de creditare................................10
1.5.Elementele si trasaturile creditului..............................16

Capitolul I Creditarea si performanta financiara
2.1.Definitii. Clasificari.......................................19
2.2.Determinarea indicatorilor financiari sii formulele de calcul.....20
2.3.Determinarea indicatorilor nefinanciari...........................22
2.4.Interpretarea rezultatelor...................................22

Capitolul III Identificarea si administrarea riscurilor in cadrul activitatii de creditare
3.1.Functiile de control a riscurilor in administrarea creditelor.....25

Capitolul IV Urmarirea portofoliului de credite si analiza performantei pe categoria de credite
4.1.Urmarirea tendintei portofoliului de credite......................28
4.2Verificarea garantiei creditelor...................................30
4.3Incadrarea creditelor in functie de performanta pe categorii de risc..........................30
4.4Descrierea factorilor ce pot genera aparitia de credite neperformante.................34
4.5Valorificarea garantiilor pe cale amiabila..................34
4.6Urmarirea creditelor neperformante...........................35

Concluzii.............................37

Bibliografie..........................40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul performantei unui portofoliu de credite". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.