Managementul relatiilor cu clientii intr-o societate comerciala

Trimisa la data: 2009-03-08
Materia: Management
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ovidiu_Ba
Lucrare de licenta despre Managementul relatiilor cu clientii intr-o societate comerciala
Pentru un client, acesta este echivalent cu valoarea duratei sale cat achizitioneaza constant produsele sau serviciile acelei firme, reprezentand profitul pe care l-ar fi adus un client intr-un anumit numar de ani; firma trebuie sa evalueze costurile legate de reducerea coeficientului de fidelitate. Atata timp cat costurile sunt mai mici decat profitul nerealizat, firma le poate suporta. Necesitatea pastrarii clientelei devine esentiala din clipa in care firmele si-au dat seama de faptul ca atragerea unui nou client poate fi de la 3 la 15 ori mai costisitoare decat pastrarea unuia deja existent.

In unele situatii, cand valoarea produselor sau serviciilor este mare, iar frecventa achizitiilor este mica, costul atragerii unor noi clienti este de 17 ori mai mare. De regula, managementul relatiilor cu clientii ofensivi costa mai mult decat cel defensiv, datorita cheltuielilor si eforturilor mari necesare pentru a determina un client satisfacut sa renunte la furnizorul curent. Astfel, se manifesta in prezent o mai mare preocupare a firmelor pentru pastrarea clientelei. Conform datelor oferite de Reicheld si Sasser , reducerea cu 5% a pierderii clientilor poate duce la sporirea cu 25-85% a profiturilor unei firme. Din pacate, sistemele contabile ale firmelor nu ofera nici o informatie in privinta valorii aferente clientilor fideli.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul relatiilor cu clientii intr-o societate comerciala

Cuprins

Capitolul I. Managementul relatiilor cu clientii - cheia succesului in afaceri...........................................5

Capitolul II. Managementul operational al relatiilor cu clientii.....................................33
2.1 Atragerea noilor clienti..............................33
2.2 Fidelizarea clientilor existenti............................38
2.3 Cresterea valorii aportate de clienti prin dezvoltarea relatiilor
cu acestia.....................................40
2.4 Asistenta tehnica................................42
2.5 Gestiunea creantelor....................................43

Capitolul III. Managementul valorii clientilor companiei ASTRAL TELECOM S.A. ROMANIA................................46
3.1 Prezentarea companiei si a misiunii sale in afaceri................46
3.2 Analiza S.W.O.T. a companiei ASTRAL TELECOM.....................52
3.3 Modelarea valorii clientilor companiei ASTRAL TELECOM....................................56
3.4 Solutii web destinate CRM ce pot fi aplicate de compania
ASTRAL TELECOM S.A. ROMANIA..............................63

Capitolul IV. Propuneri de imbunatatire a managementului relatiilor cu clientii in cadrul companiei ASTRAL TELECOM S.A....................70

Bibliografie............................................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul relatiilor cu clientii intr-o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.