Managementul riscului ratei dobanzii

Trimisa la data: 2010-01-14
Materia: Economie
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: myrela
Lucrare de licenta despre Managementul riscului ratei dobanzii
In lucrarea de fata intitulata „Managementul riscului ratei dobanzii” am abordat probleme comune ale managementului riscului bancar de o importanta deosebita in activitatea curenta a bancilor, imbinand aspectele de ordin teoretic cu cele practice, de calcul, de aplicare a unor modele si de interpretare mai ales a unor situatii individuale de risc, si am pus in evidenta avantajele si dezavantajele abordarilor recente din domeniul atat de complex si dinamic al riscurilor bancare.

Totodata, problematica riscurilor bancare este tratata in contextul normelor si legislatiei romanesti care reglementeaza domeniul riscurilor bancare si a normelor europene (Acordul Basel II).

Scopul acestei lucrari este de a surprinde principalele cerinte si optiuni in gestionarea riscurilor bancare, in conditiile in care bancile sunt supuse unei game largi de riscuri, iar volatilitatea este trasatura definitorie in care acestea opereaza.

Structurata in trei capitole, si un capitol cu „Studiul de caz”, lucrarea porneste de la ipoteza ca eliminarea riscurilor ce influenteaza activitatea financiar-bancara este practic imposibila, si ca atare, un deziderat al managementului riscului il constituie cuantificarea si diminuarea la minimum a potentialelor efecte adverse pe care riscurile le pot genera.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul riscului ratei dobanzii

Lucrare de licenta despre Managementul riscului ratei dobanzii
Cuprins

Introducere...............................................4

Capitolul I Cadrul general al gestiunii riscurilor bancare.............6
1.1 Riscurile si performantele............................6
1.1.1 Notiuni generale despre risc....................6
1.1.2 Clasificarea riscurilor bancare.....................7
1.2 Obiectivele, functiile si particularitatile gestionarii riscurilor .............9
1.2.1 Riscul sistemic in sistemul interbancar de transfer de valori................10
1.2.2 Riscurile si masurile de prevenire in sistemele de plati si compensari privind tranzactiile de titluri......................11
1.3 Masurarea riscurilor.................................12
1.3.1. Identificarea si analiza riscului.................12
1.3.2. Controlul si eliminarea riscurilor................13

Capitolul II Riscul de credit............................15
2.1 Conceptul de credit..................................15
2.2 Garantiile si clauzele contractuale pentru acordarea unui credit.........................16
2.3 Reglementari privind limitarea riscului de credit................16
2.3.1 Clasificarea creditelor si constituirea provizioanelor specifice de risc.........................17

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul riscului ratei dobanzii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.