Managementul sectoarelor publice

Trimisa la data: 2010-09-25
Materia: Management
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Zinel_Tu
Lucrare de licenta despre Managementul sectoarelor publice
"Pentru organizatiile publice, eficienta a inceput a fi masurata nu numai prin gradul de servire a cetateanului ci si prin plasarea acestuia in centrul atentiei in ipostaza de client. Un nou management al organizatiilor publice a inceput sa se dezvolte, bazat pe responsabilizarea financiara, cresterea calitatii serviciilor, imputernicirea cetateanului in raport cu organizatia solicitata a da seama in permanenta de performanta"1.Este esentiala responsabilizarea organizatiilor publice atat in ceea ce priveste gestionarea fondurilor bugetare potrivit legii cat si pentru stabilirea nivelului de cheltuire eficienta a banului public.

Eficacitatea obliga administratia sa realizeze satisfacerea nevoilor sociale prin asigurarea unor servicii publice diversificate astfel ca de cele mai multe ori, veniturile bugetare sunt insuficiente. Aceasta presupune practicarea unui management corespunzator pentru fiecare colectivitate in parte, management care sa asigure un echilibru intre eficacitate si eficienta serviciilor publice.Dupa 1990, s-au intreprins masuri care sa conduca la eficientizarea si eficacitatea serviciilor publice,

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul sectoarelor publice

Lucrare de licenta despre Managementul sectoarelor publice
Cuprins

Capitolul I. Cateva consideratii privind managementul public........................................4
1.1. Ce este managementul.............................4
1.2. Conceptul de management public............................6
1.3. Caracteristici ale managementului public....................8
1.4. Functii ale managementului public..........................10

Capitolul II. Serviciul public..........................12
2.1. Conceptul de "serviciu"...........................12
2.2. Serviciu public; definitie, trasaturi........................14
2.3. Sfera serviciilor publice locale......................16
2.4. Organizarea si functionarea.............................19
2.5. Principiile serviciilor publice locale.....................21

Capitolul III. Elemente specifice ale managementului serviciilor publice locale................................30
Specificitatea functiilor.....................30

Capitolul IV. Managementul serviciilor publice locale in judetul Alba.............................36
4.1. Prezentarea judetului Alba.........................36
4.2. Managementul S.C. Argos S.A. Sebes.........................39
4.3. Managementul S.C. "Urbana" S.A. Blaj..........................51

Capitolul V. Cateva considerente privind necesitatea reformei in administratia publica si in managementul serviciilor publice, in vederea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana......................59

Bibliografie......................................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul sectoarelor publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.