Managementul serviciilor turistice regionale

Trimisa la data: 2010-04-26
Materia: Management
Pagini: 99
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_C
Lucrare de licenta despre Managementul serviciilor turistice regionale
O puternica influenta o exercita turismul si asupra gradului de ocupare a fortei de munca. In tarile cu activitate turistica dezvoltata, numarul celor angajati in turism reprezinta circa 5% din totalul populatiei active.In ceea ce priveste influenta turismului asupra fortei de munca, pe langa latura cantitativa se remarca si una calitativa, si anume:cresterea gradului de instruire si a nivelului de calificare a personalului din acest domeniu, avandu-se in vedere contactul direct dintre acesta si clienti.

Turismul constituie, de asemenea, o parghie de atenuare a dezechilibrarilor interregionale, deoarece este o activitate complexa, capabil sa determine mutatii si in dezvoltarea in profil teritorial. El favorizeaza, de asemenea, utilizarea pe plan local a diferitelor resurse, a disponibilitatiilor de forta de munca.Pe plan social, turismul se manifesta ca mijloc activ de educare, contribuind la ridicarea nivelului de cultura si civilizatie al populatiei. Are un rol deosebit in utilizarea timpului liber al populatiei, atat al celui saptamanal, cat si anual, fiind una din modalitatile eficiente de cheltuire a acestuia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul serviciilor turistice regionale

Cuprins

Introducere............................................4

Capitolul I. Locul si rolul turismului in economia din Romania..................................................6
1.1 Concept.................................6
1.2. Turismul si sectorul tertiar din Romania.........................9
1.3.Turismul si dezvoltarea economico-sociala........................12
1.4. Factori care determina evolutia turismului in Romania.............................17
1.5. Tendinte in evolutia turismului pe plan mondial..................22

Capitolul II. Prezentarea S.C. "CETATEA APUSENI" S.A. ALBA IULIA.....................................44
2.1. Caracteristicile generale ale societatii........................44

Capitolul III. Managementul serviciilor tursitice la S.C. CETATEA APUSENI S.A. in economia de piata.................................54
3.1. Fizionomia pietei turistice.................................54
3.2. Oferta turistica............................54
3.3. Cererea turistica................................56
3.4.Tendintele dezvoltarii durismului in conditiile economiei de piata la S.C. Cetatea Apuseni S.A....................................63
3.5. Organizarea si dezvoltarea turismului in judetul Alba................................64

Capitolul IV. Managementul serviciilor si perspectivele dezvoltarii pe termen lung si mediu a turismului intern si international in Judetul Alba............................................68
4.1. Zona turistica.....................................84
4.2. Dezvoltarea agroturismului...................................86
4.3. Dezvoltarea turismului balnear..................................88

Bibliografie........................................98

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul serviciilor turistice regionale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.