Managementul sistemului de salarizare in sectorul public

Trimisa la data: 2013-03-27
Materia: Management
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: pentium40
Lucrare de licenta despre Managementul sistemului de salarizare in sectorul public
Problematica salariului a constituit o preocupare constanta atit a invatatilor cit si a practicienilor, economisti. Adam Smith a vazut in salariu o categorie naturala- rasplata naturala a muncii. Dupa Smith, salariul este singurul venit bazat pe munca si trebuie sa corespunda minimului de obiecte de consum necesar salariatului si familiei sale . In acest context el spunea ca un om trebuie intotdeauna sa poata trai din munca sa, iar salariul trebuie sa fie cel putin suficient pentru a-1 intretine. Salariul trebuie sa fie in cele mai multe imprejurari acelasi, chiar ceva mai mare decit atit, altfel ar fi imposibil pentru angajat sa intemeieze o familie, iar cursul vietii unor asemenea n-ar putea dura mai mult de o generatie.

David Ricardo apreciaza ca salariul reprezinta o parte din valoarea creata de salariat in procesul de productie. El face distinctie intre pretul natural al muncii si pretul de piata al acesteia. Pretul natural al muncii este acela care da posibilitatea lucratorului sa se intretina si sa -si perpetueze rasa. Pretul de piata al muncii constituie pretul care se plateste in mod real pentru ca, pe baza actiunii naturale a proportiei dintre cererea si oferta, munca este scumpa cind este rara si ieftina cind este abudenta. Ricardo a cautat sa explice oscilatiile pretului de piata in jurul pretului natural al muncii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul sistemului de salarizare in sectorul public

Cuprins

Introducere........3

Capitolul I. Aspecte ale abordarii teoretico-metodologice ale salarizarii muncii...........7
1.1. Teorii privind salarizarea........7
1.2.Notiuni privind institutia salarizarii, structura si componentele de baza ale salariului..........12
1.3. Reglementarea sistemelor de salarizare pe unitate de timp si in acord. Normarea muncii..........20

Capitolul II. Managementul noului sistem de salarizare in sectorul public in Republica Moldova.........26
2.1. Baza legislativa a salarizarii in Republica Moldova.........26
2.2.Eficientizarea sistemului de salarizare a muncii in sectorul bugetar in Republica Moldova............30
2.3. Reglementarea sistemului de salarizare tarifar si elementele lui. Modul de stabilire a salariilor angajatilor si achitarea lor.....40
2.4. Salarizarea muncii functionarilor publici...........45

Capitolul III. Managementul performant de gestionare a fondului de salariu in sectorul public............53
3.1. Definirea impozitului si clasificarea acestuia. .....53
3.2 Impozitul pe venit al angajatilor........56
3.3. Impozitele sociale si rolul lor pentru asigurarea sociala(contributiile in BASS si primele medicale)..............62

Bibliografie............63
Anexe.............69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul sistemului de salarizare in sectorul public". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.