Managementul strategic in cadrul imm-urilor

Trimisa la data: 2009-06-19
Materia: Management
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_Bo
Lucrare de licenta despre Managementul strategic in cadrul imm-urilor
Din analiza indicatorului Nevoia de fond de rulment ( NFR), rezulta ca in anul 2005, an in care NFR este negativ, societatea nu a contractat credite si deci finantarea activitatii de exploatare s-a facut numai din surse atrase. Aceasta situatie a rezultat ca urmare a politicii duse de firma prin urgentarea incasarilor si relaxarea platilor catre furnizorii externi. In anul 2005 si 2006 nevoia de fond de rulment este pozitiva, deoarece politica firmei a suferit o modificare fundamentala. Societatea si-a indreptat atentia spre atragerea de clienti puternici, si a asigurat creditarea acestora pentru o perioada mai mare, cu alte cuvinte s-a inregistrat o incetinire a incasarilor si o urgentare a platilor.

In aceste conditii finantarea activitatii de exploatare nu s-a facut prin cresterea datoriilor catre furnizori, ci prin credite bancare. O astfel de politica prelungita ar putea duce insa la un decalaj intre lichiditatea stocurilor si creantelor, pe de o parte si exigibilitatea datoriilor de exploatare, pe de alta parte. In anul 2005, trezoreria este pozitiva, si se regaseste sub forma disponibilitatilor banesti in conturile bancare si in casa. Aceasta situatie este favorabila si se poate vorbi chiar de o autonomie financiara pe termen scurt.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul strategic in cadrul imm-urilor

Cuprins

Introducere..........................................3

Capitolul I. Prezentarea societatii comerciale........................4
1.1. Informatii generale despre societate.............................4

Capitolul II. Analiza viabilitatii societatii comerciale..................................6
2.1. Analiza patrimoniala a echilibrului financiar....................7
2.2. Analiza rezultatelor firmei..................................13
2.3. Diagnosticul rentabilitatii firmei.............................15
2.4. Diagnosticul riscului firmei.............................16

Capitolul III. Analiza optimizarii strategiei la societatea investigata.................................19
3.1. Tipologia strategiei - criterii de clasificare..................19
3.2. Natura abordarii obiectivelor................................20
3.3. Modul de obtinere al avntajului competitiv......................21
3.4. Receptivitatea la schimbare (Nou)...........................22
3.5. Analia Swot a societatii..............................22

Capitolul IV. Studiu de caz privind implementare unui proiect prin emisiuni de obligatiuni.....................................25

Concluzii si recomandari....................................36

Bibliografei..........................................37

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul strategic in cadrul imm-urilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.