Managementul stresului la locul de munca

Trimisa la data: 2009-01-26
Materia: Management
Pagini: 30
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: petretoma
Managementul este stinta si arta de a conduce, gestiona, administra, organiza orice situatie.In ceea ce priveste managementul unei intreprinderi, s-au dezvoltat mai multe idei si curente, dintre care cea mai apropiata de oameni, deci de realitate, este scoala psihologica.

Un reprezentant de seama al acesteia este Douglas McGregor, care a dezvoltat teoriile X si Y.Conform teoriei X, traditionalista, in general oamenii au o repulsie fireasca fata de munca si cauta sa fuga de ea ori de cate ori este posibil; din aceasta cauza, majoritatea oamenilor trebuie constransi, supravegheati, dirijati.

Aceasta nu este o problema, deoarece majoritatea oamenilor prefera sa fie condusi, evita responsabilitatea, au ambitii limitate, doresc siguranta, mai inainte de orice – principiul autoritatii.

Conform teoriei Y , desfasurarea efortului fizic si mental in munca este un proces la fel de natural ca si distractia si odihna; amenintarea cu pedepse este un mijloc umilitor de a incerca sa conduci, deoarece oamenii nu sunt inconstienti; atasamentul fata de obiective depinde de recompensele asociate cu realizarea acestor obiective; omul obisnuit invata, in conditii adecvate, nu numai sa accepte, dar si sa-si asume responsabilitati; in actualul stil de lucru, potentele intelectuale ale omului sunt numai partial utilizate – principiul integrarii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managementul stresului la locul de munca

Cuprins:

I.Stresul la locul de munca - definitii, teorii, date statistice..........3

II.Factori de stress la locul de munca.....................................7

III. Surse de stres effective la locul de munca............................8

IV.Efectele stresului la locul de munca...................................11

V.Consecintele stresului la locul de munca................................13

VI.Gestionarea stresului..................................................18

VII.Cadrul legal anti –stres la locul de munca............................20

VIII. Solutii realesi practice anti–stres.................................25

IX.Bibliografie...........................................................30

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managementul stresului la locul de munca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.