Managerul in cadrul activitatilor manageriale

Trimisa la data: 2009-07-30
Materia: Management
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_N
Lucrare de licenta despe Managerul in cadrul activitatilor manageriale
Indiferent de clasificare si, implicit, de tipurile de manageri si stiluri de management delimitate dupa diverse criterii, semnalam faptul ca la nivel de firma managementul se exercita de oameni ( manageri) cu comportamente atitudinale diferite, cu accente de asemenea diferite puse pe trinomul obiective - rezultate - recompense/ sanctiuni. Cele mai eficace tipuri/ stiluri manageriale au la baza manageri cu o competenta profesionala si manageriala ridicata, data de cunostinte solide in domeniul managementului, dublate de calitati si aptitudini care sa le permita promovarea si mentinerea unor relatii adecvate cu subordonatii.

Rolul managerului in procesele manageriale Managerul, ca unul dintre cei mai importanti stakeholderi ai organizatiei concepe si operationalizeaza strategia acesteia.De asemenea un manager, indiferent de ipostaza in care se afla are urmatoarele atributiuni in cadrul firmei: adopta decizii cu o intensitate mai mare sau mai mica, in functie de pozitia pe care se afla initiaza actiuni orientate spre aplicarea deciziilor adoptate de manageri amplasati pe un nivel ierarhic superior pozitiei ocupate deciziile si actiunile managerilor nu sunt simple acte personale, ci influenteaza deciziile si actiunile altor persoane amplasate, firesc, in ipostaze ierarhice inferioare managerului; totodata, acestea sunt "produsul" exercitarii proceselor de management si ale fiecarei functii in parte ( previziune, organizare, coordonare, antrenare, control - evaluare)

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managerul in cadrul activitatilor manageriale

Cuprins

Capitolul I. Managerul - factor primordial al organizatiei si al societatii.............................................4
1.1. Definirea managerului.............................................4
1.2. Competenta managerului.............................................7
1.3. Relatia manager - subordonat.............................................10
1.4. Tipuri de manageri si stiluri manageriale.............................................17
1.5. Rolul managerului in procesele manageriale.............................................26

Capitolul II. Metode si tehnici de analiza ale activitatii managerului.............................................42
2.1 Prezentare de ansamblu a metodelor si tehnicilor.............................................42
2.2 Metoda chestionarului utilizata in management.............................................50
2.3 Tehnici de analiza si interpretare a rezultatelor cercetarii.............................................64
2.4 Prezentarea chestionarului.............................................68

Bbiliografie...............................................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managerul in cadrul activitatilor manageriale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.