Managerul scolar atributii si exigente

Trimisa la data: 2009-05-14
Materia: Psihologie
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cezar_D
Lucrare de licenta despre Managerul scolar atributii si exigente
Saltul de la profesor la manager este unul foarte important.Diferenta de statut si rol dintre un profesor si un director este foarte mare.A conduce o clasa de elevi poate fi o performanta,dar nu suficient de mare pentru a avea dreptul imediat de a conduce o scoala.

Simbioza dintre profesor si manager este posibila.Ea se realizeaza in momentul in care cunostintele profesionale ale dacalului sunt intregite de informatii si cunostinte privind stiinta conducerii.Manaderul are alte atitudini si alte viziuni decat dascalul.Puterea sa este alta,dar si responsabilitatea este cu mult mai mare.Managerul scolar ramane un dascal,un educator,un pedagog.

Cabinetul directorului nu poate si nu trebuie sa fie mult prea departe de clasele elevilor sau de sala profesorala.In ultimii ani s-a facilitat mentinerea unor specialisti din diverse domenii(tehnic,economic,juridic etc.)in functii de manageri scolari,atat la nivelul institutiilor de invatamant,cat si la nivelul inspectoratelor scolare sau al ministerului.Aceste masuri luate la nivelul ministerului au avut un efect negativ,in sensul ca vin sa sustina principiul potrivit caruia pot fi directori de scoala si lideri ai comunitatii pedagogice,persoane cu pregatire sau experienta manageriala din alte domenii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Managerul scolar atributii si exigente

Lucrare de licenta despre Managerul scolar atributii si exigente
Cuprins

Argument........................3

Capitolul I Managerul scolar astazi.........................5
1.1 Educator si manager - o simbioza imposibila.............5
1.2 Roluri si competente ale managerului scolar.............9
1.3 Atributiile si exigentele managerului scolar............15
1.4 Profilul de competenta al profesorului ideal............20

Capitolul II Stilul,personalitatea si responsabilitatea managerului scolar........................25
2.1 Stiluri de conducere.....................25
2.2 Caracteristicile managerului performant.................34
2.3 Cum te formezi ca manager................37
2.4 Cum te perfectionezi ca manager..........39
2.5 Relatia conducator-subordonati in managementul scolar.............40


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Managerul scolar atributii si exigente". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.