Mandria si vindecarea ei din perspectiva duhovniceasca si psihologica

Trimisa la data: 2010-08-18
Materia: Teologie
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_B
Lucrare de licenta despre Mandria si vindecarea ei din perspectiva duhovniceasca si psihologica
In sens mai concret,toate terapiile urmaresc schimbarea persoanei in urmatoarele acceptiuni identificate cu sine si acceptarea de sine (cunoasterea propriilor trebuinte,acceptarea si implinirea lor nonconflictuala),acceptarea lumii (a celuilalt,a obiectului) asa cum este ea;autenticitatea si spontaneitatea in relatia cu celalalt;eficienta in actiune si in alegere ,fara cheltuire redundanta de energie psihica;o rezolvare simptomatica de la ameliorarea semnificativa,la vindecare.Se poate observa usor ca modelul schimbarii se "roteste" in jurul omului care are ca singura realitate pe sine si pe celalat si astfel masura lui nu e decat el si celalat,nu are un model universal valabil.

Vorbind de vindecare in ortodoxie,vorbim de indumnezeire si atunci masura,modelul omului nu e altul decat Mantuitorul Iisus Hristos si de aceea omul cauta in primul rand sa restabileasca relatia cu El si implicit,se realizeaza echilibrul intern si cu ceilalti.In acest sens se poate vorbi de cele trei Liturghii:Euharistica,sociala si interna care este puntea de legatura dintre primele,dar izvorul liturghiilor interioare si sociale este in cea Euharistica "Aceasta se intampla in Sfanta Euharistie.Cati au fost curatiti,primesc Darurile ,Trupul si Sangele lui Hristos si El devine pentru ei Lumina si Viata,in timp pentru cati nu s-au curatit,Sfanta Impartasanie devine foc" ,adica apar acele conflicte interne si cu ceilalti.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Mandria si vindecarea ei din perspectiva duhovniceasca si psihologica

Lucrare de licenta despre Mandria si vindecarea ei din perspectiva duhovniceasca si psihologica
Cuprins

I Introducere..................3

II. Psihoterapia ortodoxa sau cea laica?...........6
II.1 Cine este omul?..........6
II.2 Ce este boala?..........14
II.3 Ce este vindecarea?.............19
II.4 Psihoterapeut sau duhovnic?..........21

III. Cauzele mandriei...........25
III.1 Cauzele de ordin teologic..............25

IV. Manifestarile mandriei..............35

V. Vindecarea.............50

VI. Concluzii.............62

VII. Bibliografie.........64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Mandria si vindecarea ei din perspectiva duhovniceasca si psihologica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.